Dünya Bankası Grubu “Garanti Platformu” 1 Temmuz’da faaliyete geçti

İstanbul, 5 Temmuz (Hibya)-Dünya Bankası Grubu (WBG) tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, “Dünya Bankası Grubu Garanti Platformu”nun 1 Temmuz 2024 tarihinde faaliyete geçtiği duyuruldu.

Dünya Bankası Grubu “Garanti Platformu” 1 Temmuz’da faaliyete geçti
Yayınlama: 05.07.2024
2
A+
A-

Dünya Bankası Grubu Garanti Platformu'nun hedefi, “Dünya Bankası'nın yıllık garanti ihracını 2030 yılına kadar 20 milyar dolara çıkarmak” olarak belirlendi.

Çok Taraflı Yatırım Garanti Ajansı'nda (MIGA) yer alan platform, Dünya Bankası, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve MIGA'nın ürün ve uzmanlarını basitlik, verimlilik ve hız için bir araya getiriyor. WBG'nin yıllık garanti ihracını 2030 yılına kadar 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

Açıklamaya göre, WBG Garantileri, tüm WBG garanti işleri için tek durak noktası olarak hizmet verecek ve müşterilere proje ihtiyaçlarını ve kalkınma önceliklerini karşılayacak en iyi çözümleri sunacak. 

“MIGA, garanti platformuna ev sahipliği yapmaktan ve faaliyete geçirmekten heyecan duyuyor. Bu, sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya olan bağlılığımızda çok önemli bir ana işaret ediyor,” diyor MIGA Başkan Yardımcısı Hiroshi Matano. “Dünya Bankası Grubu'nun garanti işindeki kolektif uzmanlığından ve bilgisinden yararlanarak Dünya Bankası Grubu'nu özel sektörle yeni bir ortaklık dönemine sokmayı, yükselen piyasalarda ve gelişmekte olan ekonomilerde yabancı yatırımı katalize etmeyi amaçlıyoruz.” 

“Platformun dönüştürücü çözümü, kalkınma finansmanı alanında devrim yaratacak, garantilerin kalkınmadaki rolünü yeniden canlandıracak ve büyüme için özel sermayeyi harekete geçirmeye yönelik genel çabayla uyum sağlayacak” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi

“Özel sermayenin harekete geçirilmesini destekleyen bir ortamın yaratılmasında Dünya Bankası'nın ülke düzeyindeki desteğini tamamlamaktadır. Bu işbirliği, IFC'nin ülke müşterileriyle özel sektör katılımını artırmaya yönelik danışmanlık ve finansal araçlarıyla destekleniyor.”

Dünya Bankası Grubu 2024 mali yılında, platformun bir parçası olacak ürünleri kullanarak yaklaşık 10,3 milyar dolarlık yeni garanti verdi: MIGA'dan 8,2 milyar dolar, IFC'den 1,4 milyar dolar ve Dünya Bankası'ndan yaklaşık 700 milyon dolar.

Dünya Bankası Grubu'nun 2024 yılında başlatılan Garantileri, Dünya Bankası Grubu kurumlarındaki tüm garanti ürünlerini ve uzmanlarını MIGA'da birleştiriyor. Basitleştirilmiş ve kapsamlı bir garanti çözümleri menüsü sunarak müşterilerin ihtiyaçlarına en uygun aracı seçmelerini sağlayan Platform, süreçleri kolaylaştırmakta, fazlalıkları ortadan kaldırmakta ve gelişmekte olan ülkelerdeki yatırımları riskten arındırarak daha fazla erişilebilirlik sunuyor. 

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.