Cenevre, 1 Temmuz (Hibya) – Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), selden sonra kirli yiyecekler tüketilmesinden dolayı hastalık riskinin olduğuna dikkati çekti.
DSÖ’den yapılan açıklamada selden sonra kirli yiyecekler yemekten dolayı hastalanma riskinin olduğu belirtildi.
Güvenli olmayan yiyecek ve suyun; ishal, kusma, mide krampları, ateş, ağrılar ve yorgunluğa neden olabileceği ve ciddi hastalıklara yol açabileceği aktarılan açıklamada “Selden sonra yiyeceklerin güvenli olduğundan emin olmak her zaman kolay değildir, ancak sağlıklı kalmak için bunu yapmak önemlidir.” denildi.
Açıklamada “Çiğ ve pişmiş yiyecekleri ayırın. Pişmiş yiyecekleri buzdolabının dışında 2 saatten fazla bırakmayın. Elektrik kesintileri nedeniyle düzgün bir şekilde soğutulmamış bozulabilir ve pişmiş yiyecekleri atın. Bozulma belirtileri gösteren veya kirli suyla temas eden yiyecekleri yemekten kaçınız.” tavsiyelerine yer verdi.
SANAYİ HABER AJANSI
www.ekonomigundemi.com.tr