DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Sağlık hizmeti korunmalıdır

Cenevre, 19 Ekim (Hibya) – Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze’deki hastanelere yönelik gerçekleştirilen saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Sağlık hizmeti korunmalıdır
Yayınlama: 19.10.2024
1
A+
A-

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, dün gece Endonezya Hastanesi'ne düzenlenen saldırıda 40 hasta ve sağlık personelinin yaralandığını bildirdi.

Hastanenin jeneratörünün vurulduğunu ve elektriksiz kaldığını, bunun sonucunda da iki kritik hastanın hayatını kaybettiğini belirten Ghebreyesus, “Dün, Al Awda Hastanesi'ne düzenlenen saldırıda sağlık personelinin yaralandığı bildirildi.” dedi.

Ghebreyesus, hastanelerin yakınlarındaki düşmanlıkların, erişimi tehlikeye atarak hastaneleri hızla işlevsiz hale getirebileceğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Daha yüksek sesle talep edemeyiz: sağlık hizmeti korunmalıdır. DSÖ, yarın Kamal Adwan hastanesine yakıt, tıbbi malzeme, kan, yiyecek ulaştırmak ve kritik hastaları Şifa hastanesine nakletmek için bir görev planlıyor. Kamal Adwan ve Al-Awda hastanelerinin faaliyette kalması hayati önem taşıyor.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.