DRC’nin en büyük hapishanesinden kaçma girişiminde 100’den fazla kişi öldü

Stockholm, 3 Eylül (Hibya) – Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DRC) Güvenlik Bakanı, Pazartesi sabahı erken saatlerde ülkenin başkentindeki bir hapishaneden kaçmaya çalışan 100’den fazla kişinin öldürüldüğünü söyledi.

DRC’nin en büyük hapishanesinden kaçma girişiminde 100’den fazla kişi öldü
Yayınlama: 03.09.2024
2
A+
A-

Salı sabahı X'te yaptığı bir paylaşımda Jacquemain Shabani Lukoo, Kinşasa'daki Makala hapishanesinden kaçma girişiminde 129 kişinin öldüğünü ve 59 kişinin de yaralandığını söyledi. Ölenlerden yirmi dördü silahlı saldırı sonucu öldürülürken, diğerleri kaos sırasında yaşanan izdihamda hayatını kaybetti.

Bakan ayrıca hapishanede bir yangın çıktığını ve hapishanenin idari binalarını, kayıt bürosunu, hastaneyi ve gıda depolarını yok ettiğini söyledi.

Lukoo, durumun kontrol altında olduğunu ve soruşturmaların sürdüğünü söyledi.

Makala hapishanesi ülkenin en büyük hapishanesi olarak biliniyor. Uluslararası Af Örgütü'ne göre, bin 500 mahkumu tutmak için inşa edilmişti ancak geçen yılın ekim ayı itibarıyla 12 bin'den fazla mahkum barındırıyordu ve bunların çoğu yargılanmayı bekliyordu.

2017'de, silahlı adamlar gece hapishane binasına saldırdıktan sonra o zamanki nüfusunun yarısından fazlası, en az 4 bin mahkum kaçmış, olay sırasında 80'den fazla kişi öldürülmüştü.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.