Dr. Yıldırım: COVID 19’daki artışlara karşı temkinli olunmalı

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ömer Ufkun Yıldırım, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) hükümetlere yaptığı aşı kampanyalarını güçlendirme çağrısının dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Dr. Yıldırım: COVID 19’daki artışlara karşı temkinli olunmalı
Yayınlama: 13.08.2024
1
A+
A-

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ömer Ufkun Yıldırım, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) 84 ülkede gözlem tabanlı izleme sisteminden gelen verilerin, SARS-CoV-2 için pozitif test oranının haftalar boyunca arttığına dikkat çekti.

Genel olarak, testlerin pozitiflik oranının yüzde 10'un üzerinde olduğunu ancak bunun bölgeye göre değişkenlik gösterdiğini ifade eden Yıldırım, Avrupa'da pozitiflik oranının yüzde 20'nin üzerinde olduğunu vurguladı.

Dr. Yıldırım, özellikle de yurt dışına sıkça seyahat edenleri dikkatli olmaları için uyararak şunları söyledi:

“Covid her ne kadar sönmüş gibi dursa da dönem dönem yeni varyantlarla atak yapabiliyor. Bu nedenle pandemi döneminde dikkat edilen hijyen, öpüşerek selamlaşma vb. gibi bazı hususlara dikkat etmeyi sürdürmek gerekiyor. Özellikle de şeker, kalp-damar, tansiyon ya da süregelen kritik hastalıkları olanlarla 60 yaş üzeri kişilerin korunmaya devam etmesi önem taşıyor.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.