Dört ülkenin düşünce kuruluşlarından Çin raporu

Çin, Rusya, Kanada ve Hindistan’ın düşünce kuruluşları tarafından ortaklaşa hazırlanan “Çetin Mücadele: Yeni Dönemde Çin’in Reformları Kapsamlı Derinleştirmesi ve Üst Düzey Açılma Süreci ile 2029 ve 2035 Vizyonu” isimli araştırma raporu dün yayınlandı.

Dört ülkenin düşünce kuruluşlarından Çin raporu
Yayınlama: 06.08.2024
0
A+
A-

Çin, Rusya, Kanada ve Hindistan'ın düşünce kuruluşları tarafından ortaklaşa hazırlanan “Çetin Mücadele: Yeni Dönemde Çin'in Reformları Kapsamlı Derinleştirmesi ve Üst Düzey Açılma Süreci ile 2029 ve 2035 Vizyonu” isimli araştırma raporu dün yayınlandı.

Raporda, Çin Komünist Partisi 18. Ulusal Kongresi'nden bu yana Çin'de uygulanan yoksullukla mücadele, kapanmayla mücadele, kirlilikle mücadele, yolsuzlukla mücadele, hegemonyayla mücadele ve krizle mücadele önlemlerinde belirgin sonuçlar elde edildiği ve reformlarda atılımlar gerçekleştirildiği belirtildi.

Raporda, Çin toplumunun bugün reform alanında bazı zorluklarla karşılaştığı ve reform ve açılımın sürdürülmesi gerektiğine işaret edildi. Ayrıca, 2029 ve 2035 yıllarında Çin'in reformları daha da kapsamlı bir şekilde derinleştirmede elde edebileceği sonuçlar sıralandı.

Çin Renmin Üniversitesi Chongyang Finans Enstitüsü İcra Başkanı Wang Wen, raporu şöyle değerlendirdi:

“İlk olarak bu rapor, Çin'de geçmişteki reformların gerçek olduğunu ve önemli sonuçlar elde ettiğini gösterdi. İkincisi, Batılı ülkelerin Çin’deki reformları anlamamaları hatta şüphelenmelerine bir yanıt verdi: Çin’deki reformlar zor bir süreci geride bıraktı, ancak bu süreçte büyük başarılar elde edildi. Üçüncüsü, reformun geleceği öngörülebilir. Bu aynı zamanda bazı Batılı basın ve düşünce kuruluşlarının ve siyasetçilerin Çin'in sözde ‘zirve teorisi’ hakkındaki karalamalarına da karşılık verdi.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.