Donald Trump Kamala Harris ile Fox News’de tartışmayı kabul etti

Washington, 4 Ağustos (Hibya) – Donald Trump, Kamala Harris ile Eylül ayında “Fox News’in dostane ortamında” tartışmayı kabul etti, ancak başkan yardımcısının bu değişikliği kabul edip etmediği henüz belli değil.

Donald Trump Kamala Harris ile Fox News’de tartışmayı kabul etti
Yayınlama: 04.08.2024
0
A+
A-

Trump daha önce ABC News'e çıkmayı ve Joe Biden 'la bu yıl ikinci kez tartışmayı kabul etmişti, ancak Başkan yeniden seçim kampanyasını sonlandırmıştı.

Truth Social platformunda yaptığı açıklamada Trump, tartışmanın 4 Eylül'de Pennsylvania'da yapılacağını söyledi. Eski Başkan, ABC kanalına ve kanalın sunucusu George Stephanopoulos'a, sunucunun E Jean Carroll davasında Trump'ın “tecavüzden sorumlu tutulduğu” iddiası üzerine hakaret davası açmasının ardından bir çıkar çatışması olduğunu söyledi.

Trump bu yılın başlarında, daha önceki bir davada hakaret ve cinsel istismardan sorumlu bulunmasının ardından, dergi köşe yazarı hakkında sarf ettiği hakaretamiz ifadeler nedeniyle 83 milyon dolar ödemeye mahkum edilmişti.

Trump, “Münazara daha önce ABC'de … Biden'a karşı planlanmıştı, ancak Biden'ın artık katılımcı olmayacağı ve benim ABC Network ve George Slopadopoulos'a karşı dava açmam nedeniyle sona erdirildi, dolayısıyla bir çıkar çatışması yaratıyor” diye yazdı.

Eski Cumhuriyetçi başkan, genellikle Cumhuriyetçilere sıcak bakan Fox News 'teki münazaranın yerinin belirlenmediğini de sözlerine ekledi.

Ancak moderatörlerin Fox News'ten Bret Baier ve Martha MacCallum olacağını ve  stüdyo izleyicisi olması dışında kuralların Biden ile 27 Haziran'da yaptığı tartışmaya benzer olacağını söyledi.

Ancak Harris 'in şartları kabul edip etmediği henüz belli değil. Temmuz ayında Trump'la tartışmaya “hazır” olduğunu söylemiş ve Trump'ı ABC'nin de dahil olduğu önceki anlaşmadan geri adım atmakla suçlamıştı.

Biden'ın Haziran ayında CNN'de sergilediği münazara performansı Demokrat Parti'yi alarma geçirmiş ve Biden'ın yarıştan dramatik bir şekilde çekilmesine yol açmış, anketler de Biden'ın büyük bir seçim yenilgisine uğrayacağını göstermişti.

Trump ve Harris şu anda başa baş gidiyor.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.