“Doğa Tabanlı Şehir Uygulamaları İçin Ortak Akıl” toplantısı gerçekleştirildi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir’in iklim değişikliğine uyumunu güçlendirmek amacıyla “Doğa Tabanlı Şehir Uygulamaları İçin Ortak Akıl” toplantısı düzenlendi.

“Doğa Tabanlı Şehir Uygulamaları İçin Ortak Akıl” toplantısı gerçekleştirildi
Yayınlama: 21.06.2024
0
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından Haller Gençlik Merkezi Frigya Salonu’nda “Doğa Tabanlı Şehir Uygulamaları İçin Ortak Akıl” toplantısı gerçekleştirildi. 

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi personeli Çevre Mühendisi Sinem Şaylan sunum yaparken, Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiğdem Coşkun Hepcan katılımcıların sorularını cevapladı.

Eskişehir’in ihtiyaçlarına yönelik pratik ve etkili çözümlerin arttırılması ve bu çözümlerin kentin tüm paydaşları tarafından benimsenmesi amaçlanıyor. Büyükşehir belediyesi yetkilileri, “Şehrimizi daha dirençli, yaşanabilir ve sürdürülebilir hale getirmek için gerekli olan ortak çabanın temelleri atıldı.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca toplantıda “Karbon Ayak İzine” dikkat çekmek için tek kullanımlık kağıt ve plastik bardaklar kullanılmadı. Bunun yerine su sebili, sürahi, cam su bardağı ve çay bardağı kullanılarak farkındalık yaratıldı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.