“Doğa kanunlarına uygun şekilde, canlılarla uyum içinde yaşamak”

22 Mayıs Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 30 Eylül 2020’de Birleşmiş Milletler (BM) Biyoçeşitlilik Zirvesi’nde “Biyolojik çeşitlilik, sürdürülebilir kalkınmanın sadece temeli değil, ayrıca hedefi ve yoludur.” dedi.

“Doğa kanunlarına uygun şekilde, canlılarla uyum içinde yaşamak”
Yayınlama: 19.05.2024
0
A+
A-

22 Mayıs Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 30 Eylül 2020’de Birleşmiş Milletler (BM) Biyoçeşitlilik Zirvesi’nde “Biyolojik çeşitlilik, sürdürülebilir kalkınmanın sadece temeli değil, ayrıca hedefi ve yoludur. Doğanın kanunlarına saygı göstermeliyiz, doğayı korurken kalkınma fırsatları bulmalıyız. Çevre koruma ile nitelikli kalkınmayı birlikte gerçekleştirmeliyiz.” dedi.

İnsan ve doğa uyum içinde bir arada yaşayabilir. Geçtiğimiz yıllarda Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, biyolojik çeşitliliğe büyük önem gösterdiğini birçok kez ifade ederken, farklı faaliyetler vesilesiyle halkı biyolojik çeşitliliği ve çevreyi korumaya çağırdı.  

12 Ekim 2021’de Biyoçeşitlilik Sözleşmesi 15. Taraflar Konferansı (COP15) Liderler Zirvesi’nde konuşan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, “Biyolojik çeşitlilik, yeryüzüne canlılık katıyor. Biyolojik çeşitlilik, aynı zamanda insanoğlunun varlığının ve gelişiminin de temelidir. Biyolojik çeşitliliği korumak, yurdumuz olan dünyayı daha iyi korumaya ve insanlığın sürdürülebilir kalkınmasına da yararlıdır.” ifadelerini kullandı.

15 Aralık 2022’de Biyoçeşitlilik Sözleşmesi 15. Taraflar Konferansı (COP15), ikinci faz üst düzey toplantısında konuşan Xi Jinping, “Ekoloji geliştiğinde medeniyet de gelişir. İnsanların ve tabiatın uyumlu bir şekilde bir arada yaşamasını teşvik etmeliyiz. Dünya üzerinde bir ortak kader topluluğu oluşturmalıyız, temiz ve güzel bir dünya inşa etmek için el ele vererek birlikte çalışmalıyız.” dedi.

Çin Bilimler Akademisi tarafından 2023 yılında yayımlanan Biyolojik Türler Listesi’ne göre, Çin’deki canlı türü sayısı bir önceki yıla göre 10 bin 27 artarak 148 bin 674’e ulaştı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.