DMM’den “Sondaj gemisi, kule yüksekliği sebebiyle boğazlardan geçemiyor” iddiasına yanıt

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “Türkiye’nin sondaj gemilerinden biri olan Abdülhamid Han, kule yüksekliği sebebiyle boğazlardan geçemiyor” iddiasının manipülasyon içerdiğimni bildirdi.

DMM’den “Sondaj gemisi, kule yüksekliği sebebiyle boğazlardan geçemiyor” iddiasına yanıt
Yayınlama: 03.06.2024
1
A+
A-

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM)yapılan açıklamada, “Türkiye’nin sondaj gemilerinden biri olan Abdülhamid Han, kule yüksekliği sebebiyle boğazlardan geçemiyor” iddiasıyla yapılan haberlerin manipülasyon içerdiği bildirildi.

DMM'den yapılan açıklama şu şekilde:

“Türkiye’nin diğer sondaj gemileri Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin Çanakkale ve İstanbul Boğazı’ndan geçişi için Türk Boğazları Deniz Trafik Düzeni Yönetmeliği’ne uygun şekilde kuleleri sökülmekte ve ulaştığı limanda tekrar birleştirilmektedir. Gerekli durumda Abdülhamid Han sondaj gemisinin geçişi için de aynı yöntem uygulanabilecektir. Dolayısıyla Abdülhamid Han gemisinin boğazlardan geçememesi söz konusu değildir.”

DMM açıklamasına göre hava çekimi 58 metre ve daha yüksek olan gemiler İstanbul Boğazı’ndan, hava çekimi 70 metre ve daha yüksek olan gemiler ise Çanakkale Boğazı’ndan yönetmeliğe göre geçemiyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.