DMM’den Et ve Süt Kurumu ile ilgili iddialara yanıt

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “Et ve Süt Kurumu’nun Ukrayna’dan ithal ettiği ve salmonella bakterisi tespit edilen etler, halka satılmış olabilir” iddiasını yalanladı.

DMM’den Et ve Süt Kurumu ile ilgili iddialara yanıt
Yayınlama: 27.05.2024
4
A+
A-

DMM’den yapılan açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Et ve Süt Kurumu'nun Ukrayna'dan ithal ettiği ve salmonella bakterisi tespit edilen etler, halka satılmış olabilir” iddiası doğru olmadığı bildirildi.

Bahse konu ürünlerin herhangi bir şekilde üretimde kullanılması veya satışının söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Et ve Süt Kurumu tarafından gerçekleştirilen denetimler kapsamında, ithal edilen etlerin yurt içine girişlerinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kontrol muayenesi için numune alınmakta ve akredite laboratuvarda gerekli analizleri yapılmaktadır.”

Açıklamada 9 Mayıs 2024 tarihinde yapılan mikrobiyolojik analizlerde bir parti üründe hijyen standartlarına aykırı sonuçlar elde edildiği, bu etlerin komisyon tarafından reddedilerek yüklenici kesimhane firmasına ihtarname çekildiği aktarılarak, şöyle denildi:

“Firma itirazları doğrultusunda etler dondurularak yediemin deposunda kontrollü şekilde muhafaza altına alınmıştır. Yapılan itirazlar değerlendirilmiş ve etlerin imhasına karar verilmiştir. İmha sürecinin tamamlanması için yüklenici firma temsilcisi beklenmektedir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.