DMM’den “2017 yılında yapılan sözleşmelerle kamunun zarara uğratıldığı” iddiasına yanıt

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “2017 yılında yapılan sözleşmelerle kamunun zarara uğratıldığı tespit edildi” iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

DMM’den “2017 yılında yapılan sözleşmelerle kamunun zarara uğratıldığı” iddiasına yanıt
Yayınlama: 10.07.2024
3
A+
A-

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “2017 yılında yapılan sözleşmelerle kamunun zarara uğratıldığı tespit edildi” iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

DMM, açıklamasında aynı iddianın 26 Haziran'da Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından reddedildiğinin vurgusunu yaptı. Açıklamada iddianın doğru olmamasına ilişkin şu ifadeler yer aldı:

“2017/13 sayılı Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı kapsamında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ilgili şirketlerle yapılan anlaşmalarla ilgili herhangi bir kamu zararı oluşmamış ve tüm işlemler Sayıştay denetiminden geçmiştir. 2017 yılında Türk Lirasının değerinin korunması ve kamu sözleşmelerinde standardizasyonun sağlanması amacıyla, 683 sayılı KHK kapsamında başvuran tüm ilgili şirketlerle Hazine alacakları için uygulanan faiz oranı esas alınarak ek sözleşmeler yapılmıştır. Tüm borçlulardan bütün alacaklar, o günün kurundan hesaplanarak zamanında ve eksiksiz tahsil edilmiş olup Sayıştay tarafından herhangi bir kamu zararı belirlenmemiştir.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.