DEVA Partisi Sözcüsü Şahin: Engelli vatandaşlarımızdan derhal el çekiniz

DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Avukat İdris Şahin, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı yeni vergi paketinde, engellilere sağlanan ÖTV indiriminin kaldırılacağı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

DEVA Partisi Sözcüsü Şahin: Engelli vatandaşlarımızdan derhal el çekiniz
Yayınlama: 25.06.2024
1
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündemine gelecek olan yeni vergi reformu paketinde, engelli bireyler için uygulanan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) kaldırılacağı iddia edildi. DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili İdris Şahin de engelli vatandaşlara yönelik planlanan ÖTV’nin kaldırılmasına yönelik uygulama hakkında şunları söyledi:

“Engelli vatandaşlarımızdan derhal el çekiniz! Önce almış oldukları araçlarına bir kota koydunuz, sizler engellisiniz ve siz sadece bu kadarlık araç alabilirsiniz dediniz. Oysa demediniz ki sizler en güvenlikli, en donanımlı araçları almalısınız ve hayatınızı daha kolay hale getirmelisiniz. Şimdi de yine hatalarınızın üstüne bir hata daha koyuyorsunuz. Engelli durumdaki özel vatandaşlarımızın almış oldukları araçların kullanım yıllarını 5 yıldan 10 yıla çıkartıyorsunuz. Bu yetmez gibi birde engelli bireylerin ailelerine vefatından sonra ÖTV tutarını ödemelerini dayatıyorsunuz. Şimşek, şimdi sizden elinizi varsa vicdanınıza koymanızı ve bu durumu bir kez daha düşünmenizi talep ediyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.