DEVA Partili Şahin, Ankara’daki yol yapım projesiyle ilgili soru önergesi verdi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, Ankara’nın Çubuk ve Çankırı’nın Şabanözü ilçelerini birbirine bağlayacak olan yol yapım projesiyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi verdi.

DEVA Partili Şahin, Ankara’daki yol yapım projesiyle ilgili soru önergesi verdi
Yayınlama: 09.08.2024
2
A+
A-

DEVA Partisi Ankara Milletvekili Şahin, Ankara’nın Çubuk ve Çankırı’nın Şabanözü ilçelerini birbirine bağlayacak olan yol yapım projesiyle ilgili, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

148 günde biteceği sözü verilen projenin, 518 gündür bitirilemediğine dikkati çeken Şahin, verdiği yazılı soru önergesinde, yol yapım çalışmalarına 14 Ekim 2022 başlandığını hatırlatarak, 11 Mart 2023 tarihinde çalışmaların tamamlanacağının kamuoyuyla paylaşıldığını kaydetti.

Şahin, Bakan Uraloğlu’na şu soruları yöneltti:

“-Söz konusu yapım işi ihalede hedeflenen 11.03.2023 tarihinden günümüze 09.08.2024 tarihi itibariyle 518 gün geçmesine rağmen iş bitirimi gerçekleşmemiştir. Hedeflenen sürenin fazlasıyla aşılma gerekçesi nedir?

-İktidarınız yıllara sâri şekilde her seçim öncesi vatandaşlarımıza yolun yapılacağı vaadini vermiştir. Verilen sözü tutmaya gelince aynı istikrarı gösterememiştir. Çubuk-Şabanözü karayolumuz güvenli ve sağlıklı bir yol olarak ne zaman bitecek ve yolcularımızın yol yapılmamasından ötürü yıllarca süren, şimdi de devam eden yol inşasından dolayı seyahatteki çilesi hangi tarihte son bulacaktır?

-Esenboğa Havalimanına sınır, Çubuk-Şabanözü yolunda pek çok noktada çekmeyen GSM operatörlerinin altyapı sorunundan dolayı Ankara’nın yanı başında vatandaşların daha sağlıklı iletişim kurabilmesi için bu bölgede bulunan yerleşim yerlerinin iletişim ihtiyacının sağlanması için gerçek bir çalışmanız var mıdır? Varsa hangi tarihte bu sorun çözülecektir?”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.