DEVA Partili Şahin: 9. Yargı Paketi umut besleyenleri boşa çıkarmıştır

DEVA Partisi Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Avukat İdris Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında 9. Yargı Paketi’ne ilişkin açıklama yaptı.

DEVA Partili Şahin: 9. Yargı Paketi umut besleyenleri boşa çıkarmıştır
Yayınlama: 04.07.2024
2
A+
A-

DEVA Partisi Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şahin, TBMM'ye sunulan 9. Yargı Paketi'ni değerlendirdi.

Paketle birlikte çözüm beklenilen konulardan birinin ŞUFA (Ön alım hakkı) olduğunu vurgulayan söyleyen Şahin, “Birçok sorunun yaşandığı paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz mal üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü bir kişiye satması halinde diğer paydaş veya paydaşlara aynı şartlarla bu payı öncelikli satın alma yetkisini veren, kanundan doğan gerekirse dava ile kullanılan haktır. 9. Yargı Paketi’ne bu konuda umut besleyenleri paket sahipleri boşa çıkarmıştır.” şeklinde konuştu.

Şahin, gündemde bulunan yargı paketinde hakaret suçunun soruşturulması ve kovuşturulmasına ilişkin birtakım düzenlemelerin de yer aldığını dile getirerek, “Kamuoyunda Cumhurbaşkanı’na hakaret suçuna ilişkin düzenleme yapılması beklentisi hakim iken bu yönde bir hüküm getirilmemesi yine büyük bir eksikliktir.” diye konuştu.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.