DEVA Partili Ösen’den hububat fiyatlarına tepki

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan hububat fiyatlarına tepki gösterdi.

DEVA Partili Ösen’den hububat fiyatlarına tepki
Yayınlama: 12.06.2024
5
A+
A-

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, TMO’nun 2024 yılı hububat fiyatlarını eleştirerek fiyat artışının tarım sektörünü ve çiftçiyi mağdur ettiğini söyledi.

Hükümete DEVA Partisinin Tarım Eylem Planını hatırlatan Ösen, “Tarımdaki bu geri gidişin önlenmesi için DEVA Partisi olarak, çiftçilerin kullandığı mazotun ÖTV’sinin geri verilmesini, çiftçi borçlarının en az 2 yıl faizsiz ertelenmesini ve çiftçilerin kullandığı gübre maliyetinin yüzde 50’sinin destek olarak geri verilmesini öneriyoruz.” diye konuştu.

Milletvekili Ösen, ekonomik kriz ve enflasyonist ortamla birlikte tarımsal ürünlerin maliyetlerinde yaşanan artışların tarımsal üretimi yavaşlattığını belirterek, şunları dile getirdi.

“Çiftçinin belini büken meselelere gelelim şimdi. Toprak mahsulleri ofisinin açıkladığı alım fiyatlarına göre ekmeklik buğdayın 1 tonu 9 bin 250 lira, makarnalık buğday 10 bin lira, arpa fiyatı ise 7 bin 250 lira olarak belirlenmiş. Oransal olarak baktığımızda 2023 ila 2024 yılları arasında ekmeklik buğdaya yüzde 12, makarnalık buğdaya yüzde 11, arpada yalnızca yüzde 3.5’luk bir artış sağlanmış. Çok değil bundan 1 sene önce çiftçinin en temel giderlerinden olan mazotun fiyatı 20 liraydı. Bugün mazotun fiyatı 40 lira. Mazota yüzde yüz zam gelmiş, siz çiftçiye yüzde 10 zammı çok görüyorsunuz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.