DEVA Partili Karal: Tarım girdi maliyetleri tam 53 aydır aralıksız artıyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, “Dünyadaki olumsuz gelişmeleri hasar almadan atlattık” açıklamasına tepki gösterdi.

DEVA Partili Karal: Tarım girdi maliyetleri tam 53 aydır aralıksız artıyor
Yayınlama: 30.05.2024
3
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Karal, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, “Dünyadaki olumsuz gelişmeleri hasar almadan atlattık” açıklamasına ilişkin şunları söyledi:

“Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşından en çok etkilenen ülke Türkiye oldu. Gıda fiyatları tüm dünyada düşerken ülkemizde katlanarak yükseliyor. Tarım girdi maliyetleri tam 53 aydır aralıksız artıyor. Türkiye, OECD ülkeleri arasında gıda enflasyonunda birinci. Bu mu olumsuz gelişmeleri hasar almadan atlatmak? Bırakın hasar almamayı, ülkemiz tarımı pert olmuş, Tarım Bakanının haberi yok. Ne yazık ki ülkemizden de dünyadan da bihaberler.”

Bakan Yumaklı’nın hem çiftçilerin yaşadığı sıkıntılardan hem de vatandaşların tarım ürünlerine erişiminden uzak bir yaklaşımda bulunduğunu belirten Karal, “Bugün, çiftçinin geldiği durum ortada. Türk çiftçisi mutlu değil. Toprak sevgisi, üretme arzusu elinden alındı. Yaşanan krizler, yüksek enflasyon en çok çiftçileri etkiledi. Binlerce çiftçi, maliyetlerle başa çıkamadığı için üretimi bırakmak zorunda kaldı, tarım alanları küçüldü. Diğer yanda tüketiciler ise en temel gıdaya dahi ulaşamaz duruma geldi.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.