DEVA Partili Karal: Seferberlik çiftçinin elinde kalan diğer ürünler için de yapılsın

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı imzasıyla yayımlanan “Patates Tüketiminde Farkındalığın Artırılması” konulu yazısıyla ilgili açıklama yaptı.

DEVA Partili Karal: Seferberlik çiftçinin elinde kalan diğer ürünler için de yapılsın
Yayınlama: 11.09.2024
0
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı imzasıyla yayımlanan “Patates Tüketiminde Farkındalığın Artırılması” konulu yazısıyla bu sezon arz fazlalığı görülen patatesin kamu kurum ve kuruluşlarda tüketiminin artırılması çağrısında bulunulduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bir gün 'ürün yok’ diye depolara stokçuluk baskınları yapıyorlar, bir gün 'ürün çok’ diye 'patates tüketiminde farkındalığı artırmak' için seferberlik başlatıyorlar. Hükümetin tarımsal üretim planlaması olmazsa olacağı bu! Bari elinizi taşın altına koyun da aynı seferberliği çiftçinin elinde kalan, para etmeyen, maliyetleri karşılayamadığı için toplatamadığı diğer tarım ürünleri için de başlatın. Böylece hem vatandaş sebze meyveye doysun hem de çiftçinin zararı karşılansın.”

DEVA Partili Hasan Karal, söz konusu yazının, hükümetin plansız üretim politikasının itirafı olduğunu söyledi. Bu yıl çiftçilerin ve üreticilerin perişan edildiğini belirten Milletvekili Karal, “Hükümetin plansız, programsız, ithalatı önceleyen tarım politikası yüzünden ülkemiz ne yazık ki bu yıl tarihte görülmemiş çiftçi eylemlerine sahne oldu. Yüzlerce üreticimiz zarara uğradı. Domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz, fasulye, çay, buğday, ayçiçeği dahil birçok sebze ve meyvede maliyetlerle başa çıkamayan çiftçilerimiz ya zararına satış yaptı ya ürününü tarlada bırakmak zorunda kaldı. Şimdi tehlike çanları patates için çalıyor” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.