DEVA Partili Karal: Hukukun geldiği hale bakar mısınız?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin dolmasının ardından yapılan Başkanlık seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

DEVA Partili Karal: Hukukun geldiği hale bakar mısınız?
Yayınlama: 14.05.2024
5
A+
A-

Yargıtay Başkanlık seçimi sürecinde kamuoyunda başkan adaylarına yönelik yapılan nitelendirmelere de tepki gösteren Karal, Hakim ve savcıların Anayasa’ya göre tarafsız ve bağımsız olması gerektiğinin altını çizdi. 

Milletvekili Karal, Yargıtay Başkanlık seçimleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Yargıtay seçimlerinde Başkan adayları için ‘Bu kişi adildir, tarafsızdır, hukukun üstünlüğüne inanır, vicdanına göre karar verir’ diyen hiç kimse yok. Herkes ‘Şu cemaate yakın, o partinin adayı, bu görüşü savunur, şu ideolojiye taraf’ diye yargı mensuplarını sınıflandırıyor. Koskoca yüksek yargının düştüğü duruma bakar mısınız? Hukukun geldiği hale bakar mısınız? Biz uyarımızı yapalım; devlet cemaatleşmemeli, cemaatler de devletleşmemeli. Kimsenin umurunda değil ama biz yine de hatırlatalım: Anayasa Madde 138 – Hakimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanı kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.