DEVA Partili Esen: Velilerin karşısına tüccarlaşan devlet okulları çıkıyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, okulların açılmasıyla başta değişen temizlik sistemi olmak üzere eğitim sistemini bekleyen sorunlara değindi.

DEVA Partili Esen: Velilerin karşısına tüccarlaşan devlet okulları çıkıyor
Yayınlama: 10.09.2024
2
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, yeni eğitim-öğretim yılına dair yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'deki eğitim sistemindeki yapısal sorunlara dikkat çekti. 

Yardımcı personel ihtiyacının bu yıl işgücü programı kapsamında karşılanmasının asgari ücretin altında çalışma şartlarının da Milli Eğitimi Bakanlığı aracılığı ile yasallaşması demek olduğunu belirten Esen, “‘Cep Harçlığı’ denilen 566 liraya çalışma ile aylık 6 bin 792 liralık bir ücret, şu anki asgari ücretin yarısı bile değildir. İşsiz sayısının düşmesi gibi,  kadın istihdamının artmış gibi gözükmesi demektir. Çocukları hijyen ve sağlık, çalışanları emek gaspına uğratıyorlar” dedi.

Velilerin yükünün her yıl ağırlaştığını belirten Esen, şöyle devam etti:

“Velilerin karşısına kendi ekonomilerini oluşturmaya, günü döndürmeye çalışan tüccarlaşan devlet okulları çıkıyor. En temel ve hayati ihtiyaçlarını bile görmezden gelinen, ödeneksiz kalan okullar yardımcı görevli dışında temizlik malzemesi, tuvalet kağıdı, ıslak mendil, sabun gibi ihtiyaçları velilerden istiyor. Aile bunun kavgasını verip ödeme yapmayabilir, ancak bu kez çocuğunun mimlenmeyeceğini bilemez hale geliyor. Üstüne bağış yapmazsa okulun imkanları çocuklarına uygun şartları da sağlayamaz diye endişe ediyor aileler, böylece devletin görevini aileler üstleniyor.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.