DEVA Partili Ekmen’den köprü ve otoyollara gelen zamlara ilişkin soru önergesi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle köprü ve otoyollara yapılan zamlara ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi verdi.

DEVA Partili Ekmen’den köprü ve otoyollara gelen zamlara ilişkin soru önergesi
Yayınlama: 17.08.2024
1
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, köprü ve otoyollara yapılan zamları TBMM gündemine taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Ekmen, 2023 yılı yeniden değerleme oranının yüzde 58 enflasyonun yüzde 61 olduğunu hatırlatarak, yüzde 200’ü aşan fahiş zamların sebebini sordu.

Ekmen’in Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergedeki sorulardan bazıları şöyle:

“Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan bu yüksek zamlar, hangi ekonomik göstergelere veya maliyet artışlarına dayanmaktadır?”

“2024 yılı birinci ve ikinci geçici vergi dönemlerinde uygulanan yeniden değerleme oranlarıyla kıyaslandığında, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zamların uyumu nasıl değerlendirilmektedir?”

“Yapılan zamların TÜİK’in açıkladığı yıllık enflasyon oranına etkisi nasıl hesaplanmaktadır?”

“Zamların belirlenmesi sürecinde halkın alım gücü ve ekonomik durumu göz önünde bulundurulmuş mudur?”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.