DEVA Partili Ekmen: Mersin’in hakkını yiyemezsiniz

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir basın toplantısı düzenleyerek, 1461 Trabzon FK ile Yeni Mersin İdman Yurdu takımları arasında 17 Mayıs 2024 tarihinde oynanan play-off maçın iptali için çağrıda bulundu.

DEVA Partili Ekmen: Mersin’in hakkını yiyemezsiniz
Yayınlama: 23.05.2024
4
A+
A-

Mersin Milletvekili Ekmen, 17 Mayıs Cuma günü Trabzon’da bizzat sahada bulunarak 1461 Trabzon FK ile Yeni Mersin İdman Yurdu arasındaki maçı izlediğini ve yaşananlara şahit olduğunu belirterek “O gün yaşananlar tam anlamıyla bir futbol katliamıdır.” dedi.

O gün deplasmanda maçı Trabzonlu yöneticiler, antrenörler ve izleyiciler ile içiçe izlediklerini belirten Ekmen, verilmeyen penaltılarının ve ardından 1461 Trabzon FK’ne verilen penaltının ev sahibi takımın yöneticilerinin dahi vicdanını yaraladığına emin olduğunu ifade etti. 

Yeni Mersin İdman Yurdu’nun maçla ilgili kural ihlaline dayalı bir dizi talebi olduğunu belirten Ekmen, Kulübün durumunu öncelikle şu sözlerle ifade etti:

“Yeni Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü, hızlı bir şekilde ilerliyor. Geçen yıl 3. Ligde şampiyon oldu ve bu yıl da 2. Ligde şampiyon olmaması için aslında bir sebep yoktu. Mersin‘imiz biliyorsunuz Türkiye’nin en çok vergi ödeyen altıncı il olmasına rağmen yatırımlardan ve turizmden hak ettiği payı alamıyor. 1461 Trabzon FK maçı 2 bin seyirci kapasiteli bir statta oynandı ve stat dolmamıştı. 2 milyonu aşkın Mersinli futbola o kadar tutkun ki Yeni Mersin İdman Yurdu maçları 25 bin kapasiteli bir statta oynanıyor ve ligin başında, ortasında ve sonunda birçok maç tam kapasite oynanıyor.''

Ekmen, yetkililere şu sözlerle çağrıda bulundu:

''TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, PFDK Başkanı Avukat Fatih Maden, 2. Ligden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Canadır; futbolumuzun adaletine ve geleceğine olan inancımızı kaybetmemek adına, bu tür skandal kararların önüne geçilmesi ve ilgili hakem hakkında gerekenin yapılması konusunda harekete geçmenizi bekliyoruz.''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.