DEVA Partili Ekmen: Merkez Bankası’nın gelecekteki maliye politikalarını bilmek istiyoruz

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’a, Merkez Bankası’nın İstanbul’a taşınma kararı ve bu kararın maliyetleri hakkında sorular yöneltti.

DEVA Partili Ekmen: Merkez Bankası’nın gelecekteki maliye politikalarını bilmek istiyoruz
Yayınlama: 06.06.2024
3
A+
A-

Ekmen, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınma kararı ve bu kararın maliyetleri konusunda detaylı bilgi talep etti. 

Ekmen'in yönelttiği sorular şu şekilde:

''Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınma kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasının bugüne kadarki maliyeti nedir? Merkez Bankası'nın tekrar Ankara'ya taşınması yönünde bir gündeminiz var mı?''

Ekmen, bu soruların Merkez Bankası'nın taşınma sürecine dair kamuoyundaki belirsizliklerin giderilmesi için önemli olduğunu belirtti ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan bu konuda detaylı bilgi talep etti.

Ekmen, milletvekillerinin yürütme organına erişiminin zorlaştığına dikkat çekerek, “Milletvekilleri eskisi gibi yürütmeye kolayca erişemiyor. Yürütmeyi temsilen bulduğu herkese de aklındaki bütün soruları yöneltiyor. Bu anlamda şu anda yürütülen politikaların tamamını sorgulayan soruları size yöneltmemiz, bizim nezaketsizliğimiz değil, Parlamentonun içine düştüğü halin bir özetidir.” dedi.

Ekmen, Merkez Bankası'nın maliye politikaları ve yapısal reformlar konusundaki beklentilerini de sordu ve şu soruyu ekledi:

''Merkez Bankası'nın önümüzdeki dönemde işlerini kolaylaştıracak maliye politikaları ve yapısal reformlar anlamında beklentileriniz nelerdir?''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.