DEVA Partili Ekmen: İsrail saldırganlığının altında sapkın dini anlayış yatıyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, İsrail’in Pazar gecesi Refah’taki sığınmacı çadırlarına bomba yağdırmasına ilişkin açıklama yaptı.

DEVA Partili Ekmen: İsrail saldırganlığının altında sapkın dini anlayış yatıyor
Yayınlama: 28.05.2024
0
A+
A-

DEVA Partili Ekmen, 7 Ekim’den beri tam 233 gündür İsrail hükümetinin sivil, kadın ve çocuk demeden Gazze’ye saldırdığını hatırlatarak, ''Saldırılarda 77 bin ton patlayıcı kullanıldı ve 36 bine yakın Filistinli katledildi. Ölenlerin 15 bin 239'unun çocuk, 10 bin 93'ü ise kadın olduğu ifade edildi. 10 binden fazla kişi ise hala enkaz altında. Yaralı sayısı ise 80 bini geride bıraktı.'' dedi.

Resmi kaynaklara göre bugüne kadar Gazze'de 493 sağlık çalışanı, 69 sivil savunma görevlisi ve 147 gazetecinin yaşamını yitirdiğini kaydeden Ekmen, ''İsrail saldırılarında 87 bin konut tamamen yıkıldı, 297 bin konut ise zarar görerek kullanılamaz hale geldi. İsrail ordusu, 189 hükümet binası ile 108 okul ve üniversiteyi yerle bir etti. 313 okul ve üniversite ise kısmen zarar gördü. Gazze'de 604 cami tamamen, 200 cami ise kısmen yıkıldı. İsrail saldırılarında 160 sağlık kuruluşu hedef alındı. 55 sağlık merkezi ile 33 hastane ise hizmet dışı kaldı, 130 ambulans da kullanılamaz hale geldi. Gazze'de 206 tarihi ve kültürel varlık, İsrail saldırılarında yerle bir oldu.'' şeklinde konuştu.

“7 Ekim’den bu yana İsrail’in hiçbir hukuk, ahlak, değer tanımayan saldırılarını büyük bir acizlik içerisinde ve utanarak izliyoruz.” diyen Ekmen, dünden bu yana izlemeye dayanamadığımız can ve kan kaybına,  parçalanmış çocuk cesetlerine ve vücudunun bir kısmını kaybetmiş yaralı görüntülerine milyonlarca insanın bizzat şahit olduğunu ifade etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.