DEVA Partili Ekmen: Can Atalay’ı içerde tutanlar hürriyet tahdit suçu işliyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de TİP’li Ahmet Şık’a AK Partili Alpay Özalan’ın saldırısı ve devamındaki arbedeyi değerlendirdi.

DEVA Partili Ekmen: Can Atalay’ı içerde tutanlar hürriyet tahdit suçu işliyor
Yayınlama: 18.08.2024
1
A+
A-

Ahmet Şık’a Alpay Özalan’ın saldırısı sonrası yaşanan kavgayı ayırmak için kalabalığın arasında olduğunu söyleyen Ekmen, Meclis basamaklarını kana bulayan kavgaya ilişkin “Kanlar temizlenebilir ama Türk demokrasisindeki bu leke temizlenemez” derken Ahmet Şık'ın sarf ettiği “haysiyetsiz” ve “terörist” ifadelerine saldırıyla cevap verilmesinin, ifadeler kadar yanlış olduğunu söyledi.

Saldırıdan hemen önce oturuma ara verildiğinin Meclis tutanaklarından anlaşıldığını belirten Ekmen, “Canlı olarak orada olduğumuz için oturumun devam ettiğini zannediyorduk. Oturuma ara verildiği anda Alpay Özalan bulunduğu yerden koşarak Ahmet Şık'a kürsüde yumruk atıyor. Bu detayın şöyle bir önemi var; Alpay Özalan oturuma ara verildikten sonra yumruk attığı için Meclis İçtüzüğüne göre maaş kesintisi ve 3 birleşim Meclis çalışmalarına katılmama cezasının uygulanmayacağı yönünde AK Parti'nin bir savunması var.” ifadelerini kullandı.

DEVA Partili Ekmen, şöyle devam etti:

“İlk olay olduğunda Gülistan Koçyiğit Hanım bulunduğu yerden fırlıyor, Ahmet Şık'ı koruma güdüsüyle ve o esnada kaşı yarılıyor. Basamaklardaki kanlar Koçyiğit'e ait. Ben CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp'in de kaşının yarıldığını gördüm. Bunun dışında da çok sayıda darp fiili var.” dedi.

Ekmen, TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın TBMM’de olması gerektiğine vurgu yaparak, “İlk Anayasa Mahkemesi kararı yayınlandığından bugüne kadar Şerafettin Can Atalay'ı içeride tutanlar hürriyeti tahdit suçu işlemektedir. Meclis bir an önce özlük haklarını iade etmeli. Atalay Özgürlüğüne kavuşmalıdır.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.