DEVA Partili Dalgın’dan Bakan Bolat’a Instagram engeli sorusu

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yanıtlanmak üzere yazılı soru önergesi verdi.

DEVA Partili Dalgın’dan Bakan Bolat’a Instagram engeli sorusu
Yayınlama: 02.08.2024
1
A+
A-

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Dalgın, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nun 23 Temmuz 2024 tarihli 5. toplantısında söylediği, “E-ticaretin KOBİ’ler, esnaflar, yaratıcı sektörlerdeki girişimciler ve kadın kooperatifleri gibi pek çok kişi ve kurum için önemli bir ticaret kanalı olduğu malumdur.” sözlerini hatırlattı.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi’nin sözlerine atıfta bulunan Dalgın, Instagram yasağının ekonomik etkilerinin olacağını, bu yasağın e-ticareti olumsuz etkileyeceğini ve maliyetinin günlük 1.9 milyar lira olabileceğini belirtti. Dalgın, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a şu soruları yöneltti:

''Sosyal medya platformu Instagram’a getirilen erişim engelinin ardından, KOBİ’ler, esnaflar, yaratıcı sektörlerdeki girişimciler ve kadın kooperatifleri gibi kişi ve kurumlar ne kadar kayıp yaşamıştır? Yasak kararı öncesine bu kesimler üzerindeki etkisi değerlendirilmiş midir?''

''Toplam ihracatımızda yüzde 2 paya sahip olan, payını 2024’de ikiye katlaması beklenen ve 2028’de yüzde 10 paya ulaşması hedeflenen e-ihracatın Instagram’a getirilen erişim engelinden nasıl etkilenmesini öngörüyorsunuz?''

''Instagram’a getirilen erişim engelinin Türkiye’nin ‘ülke markasına’ etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.