DEVA Partili Dalgın: Türkiye’nin çarkları durmak üzere

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında Türkiye’de reel sektörün yaşadığı sıkıntıları gündeme getirdi.

DEVA Partili Dalgın: Türkiye’nin çarkları durmak üzere
Yayınlama: 03.07.2024
2
A+
A-

Burak Dalgın, ilk olarak kredi kıtlığına değinerek, yüksek enflasyon döneminde şirketlerin işletme sermayesi ihtiyacının artığını belirtti. Daha sonra ticari kredi faizlerinin yüzde 65’lere kadar çıktığını dile getiren Dalgın, “Fahiş fiyata mal satmakla suçladığınız esnafı fahiş faize mahkum ettiniz. Bu milletin üreten kesimini adeta tefecilerin eline düşürdünüz. Faiz lobisi nerede diye herkes merak etti, meğer hükümetin ta kendisiymiş!” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Milletvekili Dalgın karşılıksız çek oranlarındaki artışa dikkat çekerek reel sektördeki tahsilat sıkıntısına da değindi. Dalgın, “Maalesef karşılıksız çek oranlarında ciddi bir artış var. 2022’de bin çekten sadece 7’si ödenmezken, bu oran artık neredeyse iki katına çıktı. Bunun sonucu olarak, bu yılın ilk beş ayındaki karşılıksız çek tutarı, geçen yılın tamamı kadar oldu.” diye konuştu.

Ekonomik programın “tıkır tıkır” işlemediğini reel sektördeki yangının acı neticesiyle açıklayan Burak Dalgın, bu yılın ilk beş ayında 500 geçici mühlet, 200 kesin mühlet konkordato kararı verildiğini; 10 bin şirketin kapandığını; toplam 40 milyon icra ve iflas dosyası olduğunu belirtti.

Sözlerini bitirirken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seslenen Dalgın, “Hayat makro verilerden, milyar dolarlardan, baz puanlardan, yabancı yatırımcıya yapılan sunumlardan ibaret değil. Türkiye’nin çarkları durmak üzere. Bunun neticesi ekonomik yıkımdır. Kaybolan aş, kaybolan iştir. Orta direğin belinin tamamen kırılmasıdır. Kıt kanaat geçinen vatandaşın kemerini iyice sıkmasıdır. İş arayan gencin ümidinin tükenmesi, çok kötü şartlara razı olmak zorunda kalmasıdır.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.