DEVA Partili Dalgın: Sakın bu milleti sahipsiz zannetmeyin

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda, blok zincir ve kripto varlıkların önemine değinirken, gündemdeki vergi paketi hakkında açıklama yaptı.

DEVA Partili Dalgın: Sakın bu milleti sahipsiz zannetmeyin
Yayınlama: 27.06.2024
4
A+
A-

DEVA Partili Dalgın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda sözlerine kripto paranın hızla yaygınlaştığını belirterek başladı.

Binance firmasının araştırmasının Türkiye’de beş kişiden ikisinin kripto para sahibi olduğunu gösterdiğini ifade eden Dalgın, “Chainanalysis firması, ülkemizi işlem hacminde ABD, Hindistan ve İngiltere’nin ardından dördüncü sırada gösteriyor. Kripto varlıkların doğası itibariyle verilere temkinle yaklaşmakta yarar var. Ancak sektörün ülkemizde ciddi bir yaygınlığa ulaştığı aşikar.” dedi.

Dalgın, Bitcoin’in çıkışının üzerinden 16 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Önümüzdeki kanun önemli bir ilk adım atıyor. Tüketiciyi koruma ve borsaları düzenleme açısından olumlu buluyoruz.  Ancak, bu maalesef çok gecikmiş, yetersiz ve vizyonsuz bir adımdır” diye konuştu.

Vergi paketine de değinen Dalgın, hükümete uyarılarda bulunarak şunları söyledi:

“Sakın karşımıza tahsildar edasıyla, Düyun-u Umumiye komiseri bakışıyla gelmeyin. Sakın karşımıza yine bir tersine Robin Hood paketiyle gelmeyin. Kuryenin ücretinden, garsonun bahşişinden, özel sektör çalışanının maaşından alırız, bütçenin kanını emen parazit şirketlere ödeme yaparız, kodamanların vergi borcunu sileriz diye düşünmeyin. En önemlisi, sakın bu milleti sahipsiz zannetmeyin. Çünkü, sizin New York’u düşündüğünüz kadar biz Balıkesir’i düşünüyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.