DEVA Partili Avşar’dan Bakan Tekin’e yönelik soru önergesi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi verdi.

DEVA Partili Avşar’dan Bakan Tekin’e yönelik soru önergesi
Yayınlama: 15.08.2024
1
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından cevaplanması istemiyle okullarda kayıt ücreti, aidat veya bağış adı altında para toplanmasına ilişkin yazılı soru önergesi verdi.

Avşar, okul idareleri tarafından kayıt ücreti, aidat veya bağış adı altında bir paranın alınıp alınmadığını, şayet okullar kendi ihtiyaçlarının temini noktasında yetersiz kalıyorsa ek kaynak oluşturmak için bir çalışmanın bulunup bulunmadığını ve bazı okul yönetimlerinin aynı okuldaki bazı şubeleri başarı durumuna göre ayırarak ücretlendirdiği iddialarını sordu.

Milletvekili Avşar, Bakan Tekin'e yönelik “İlgili kanun ve yönetmeliklerde, eğitimin devlet okullarında parasız olduğu, okul idareleri tarafından kayıt ücreti, aidat veya bağış adı altında bir paranın alınmasının yasal olmadığı açıkça ifade edildiği halde bu hususta tarafınıza ulaşan talepler ve şikayetler var mıdır? Buna karşı başlatılan bir inceleme veya soruşturma bulunmakta mıdır?” sorusunu yöneltti.

Avşar, ayrıca şu soruları da yöneltti:

“Şayet iddia edildiği üzere okul idareleri tarafından yapılan bu talep; okulların temizlik, tadilat, proje desteği ve çeşitli araç gereç temini noktasında yetersiz kalınmasından kaynaklanıyorsa bu hususta ihtiyaçları tespit etmek ve ek kaynak oluşturmak gibi bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Kimi iddia ve şikayetlere konu olduğu üzere bazı okul yönetimlerinin aynı okuldaki sınıfları başarı durumuna göre ayırarak ücretlendirdiğini ve işi ticarete varan bir noktaya getirdiğinin görüldüğü hususunda tarafınızca tespit edilen bir vaka mevcuttur mudur? Konu hakkında bir yaptırım kararınız bulunmakta mıdır?”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.