DEVA Partili Avşar: Tasarruf yükü basın emekçisinin sırtına bırakılamaz

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, kamuda tasarruf genelgesi kapsamında yerel basına yönelik kısıtlamayı eleştirdi.

DEVA Partili Avşar: Tasarruf yükü basın emekçisinin sırtına bırakılamaz
Yayınlama: 01.06.2024
5
A+
A-

“Demokrasilerde basın hürriyeti ve haber alma özgürlüğü anayasal bir hak olarak amasız, fakatsız tanımlanır” diyen Avşar, yerel basının demokrasinin temel taşlarından biri olarak kabul edildiğini ifade etti.

Avşar, “Bu anlayış yerele indikçe, kırsala yayıldıkça demokrasi daha da kökleşir. Bu yaklaşımla yerelin sorunlarını merkeze iletmek, gündeme getirmek, çözümü noktasında kamuoyunun oluşmasını sağlamak gibi çok önemli fonksiyonu olan yerel basının tasarruf tedbirleri çerçevesinde ilk sıraya konulması çok manidardır.” diye konuştu.

İktidarın tasarrufu yanlış yerde yaptığını belirten Avşar, şöyle konuştu:

“Bir taraftan milyonluk kamu-özel iş birlikleri dururken, kamu ihale yasası ‘istisnalar yasasına’ dönüşmüşken, denetimsiz varlık fonu ortadayken, ana saraylar, yavru köşkler peş peşe tahsis edilirken, özel uçaklar ring atarken tasarruf tedbirleri diye neredeyse tek kaynağı reklam, ilan ve abonelik olan yerelin sesi, demokrasinin soluğu yerel basın emekçilerinin sırtına bu yükü yıkmak kabul edilemez.”

Avşar, yerel gazetelerin birçoğunun kapanacağına, küçülmeye gideceğine, binlerce gazeteci emekçinin işsiz kalabileceğine dair uyarılarda bulundu.

Hükümete “yanlıştan dönün” çağrısı yapan Avşar, “Bu yanlış karar, basının görevini yapamaz duruma gelmesine ve halkın haber alma özgürlüğünün kısılması anlamına gelmektedir.” diye konuştu. Avşar, “İlgili kurumun bu gerçeği görerek hareket etmesi, bu yanlıştan derhal dönmesi ve alınan kararı acilen iptal etmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.