DEVA Partili Avşar: İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımı olmaz

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar Meclis’te, Türk Sivil Havacılık Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine yaptığı kürsü konuşmasında, kanunun belirsizlik içeren kısımlarına değindi.

DEVA Partili Avşar: İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımı olmaz
Yayınlama: 05.07.2024
2
A+
A-

DEVA Partili Avşar, sözlerine 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otelinde yakılan ve 5 Temmuz 1993’te Erzincan Başbağlar’da PKK terör örgütü tarafından öldürülen vatandaşları anarak başladı. 

“İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımı olmaz.” diyen Avşar, “Madımak da Başbağlar da inançlar ve toplumsal hassasiyetler üzerinden insanları kışkırtan, içerideki ve dışardaki Türkiye düşmanlarının organize ettiği katliamlardır, insanlık suçlarıdır, ortak acılarımızdır ve tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır.” ifadesini kullandı.

Avşar, 9. maddenin ilk fıkrasının özetle; büyükşehir belediyelerinde karayolları sınırı içeresindeki orman vasıflı arazilerinde depolama ve ''amamlayıcı tesisler'' yapılması olduğunu belirtti. Avşar, bunun özellikle büyükşehirlerin yükünü azaltmak için önemli bir ihtiyaç haline geldiğini, hatta 6 Şubat depremlerinde de bu konudaki eksikliklerin hissedildiğini söyledi.

Havalimanı sınırları içerisinde ormana ait arazilerin olduğunu ifade eden Avşar, “Bu arazilere ben otel, hastane, lokanta, AVM, akaryakıt istasyonu, lojistik, kargo tesisi inşa edilmesine ilişkin düzenleme yapıyorum. Ve yap-işlet-devret modeli ile havalimanı işletenlerden de bir bedel talep etmiyorum.” dedi.

Avşar, torba yasa modelini eleştirerek, “Sorunun; bu kanunların torba içinde geliyor olması ve içlerinde gerekli maddelerle birlikte kafalarda soru işareti yaratan maddelerinde bulunuyor olmasıdır.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.