DEVA Partili Avşar: Gençlerimizi bu bataklıktan kurtarmalıyız

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, gençler arasında giderek yaygınlaşan sanal alem, uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusuna ilişkin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

DEVA Partili Avşar: Gençlerimizi bu bataklıktan kurtarmalıyız
Yayınlama: 12.08.2024
2
A+
A-

Avşar önergede, 15-24 yaş grubundaki gençlerin yüzde kaçının bağımlı sayılabilecek durumda olduğunu, son bir yılda bağımlılık sebebiyle kaç ölümlü olay yaşandığını sordu. Avşar ayrıca, çocuk ve gençleri sanal bağımlılık karşısında korumak amacıyla dijital güvenlik anlamında resen kullanılan ve cezai sorumluluk taşıyan bir güvenlik sisteminin mevcut olup olmadığına dair sorular yöneltti.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre 2023 yılsonu itibarıyla Türkiye'nin toplam nüfusu 85 milyon 372 bin 377 kişi iken 15-24 yaş grubundaki genç nüfus 12 milyon 872 bin 39 kişi olduğunu ve genç nüfusun toplam nüfus içinde %15,1 gibi önemli bir paya sahip olduğunu belirten Avşar, “Böylece Türkiye'nin genç nüfus oranı, Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülkenin genç nüfus oranlarından daha yüksek olduğu görülmektedir.” dedi.

Avşar, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumun neticesinde gençlerin bireysel ihtiyaçlarını karşılamak, gündelik yaşamlarını sürdürmek, akranlarıyla sosyal aktivitelerde bulunmak için ailelerinden yeterince destek alamadıkları açıktır.” açıklamasını yaptı.

Avşar, bununla birlikte yine ekonomik koşulların hayat şartlarını zorlaştırdığını, öncelikleri değiştirdiğini, daha çok aileye, çocuğa vakit ayırması gereken ebeveynlerin daha çok çalışmak ve aile dışında zaman geçirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Avşar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a şu soruları yöneltti:

‘Ülkemizde kaç bağımlı genç bulunmaktadır?’

‘Sanal alem bağımlılığına karşı koruyucu bir dijital güvenlik ağı var mıdır?’

‘Diğer paydaş kurumlarla birlikte yürüttüğünüz bir iş birliği modeliniz var mıdır?’

‘Son bir yılda bağımlılık sebebiyle kaç ölümlü olay yaşanmıştır?’


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.