DEVA Partili Avşar: Çocuk işçiliği 4-8 yaş aralığına kadar indi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, yaz tatili başlangıcı ve karne günü dolayısıyla bir yılı bitiren tüm öğretmenlere ve öğrencilere başarı dileklerini iletti.

DEVA Partili Avşar: Çocuk işçiliği 4-8 yaş aralığına kadar indi
Yayınlama: 14.06.2024
2
A+
A-

DEVA Partili Avşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği yazılı soru önergesinde, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e okulda olması gerekirken tarlada, kaportacıda, inşaatta olan çocuk işçileri sordu.

Tüm öğretmen ve öğrencileri kutlayan Avşar, bugün yaklaşık 20 milyon çocuğumuz eğitim-öğretim yılını tamamladı. Bu münasebetle tüm öğretmenlerimizi ve çocuklarımızı kutluyor, iyi tatiller diliyorum.” dedi.

“Kanunda her çocuğun ‘milli gayelere uygun’, ‘mecburi’, ‘6-14 yaş grubunu kapsayan’, ‘özel veya resmi okullarda’ eğitim ve öğretim alması gerekliliği açık ve net bir şekilde belirtilmiştir.”

Avşar, raporda Türkiye’de çocuk işçiliğinin 4 ila 8 yaş aralığında başladığını ve bu yaş aralığında toplayıcılık, çobanlık ve mevsimlik tarım işçiliği yapan, sokakta mendil ve su satan, cam silen çok sayıda çocuk olduğunun belirtildiğini aktardı.

Bakan Tekin’in yanıtlaması istemiyle önerge veren Avşar’ın sorularından bazıları şöyle:

“Okulda olması gereken ancak okula devam etmeyen/edemeyen kaç çocuk bulunmaktadır?”

 “İSİG raporunda belirtilen çocuk işçi ölüm sayısı gerçeği yansıtmakta mıdır? Bakanlığınız tarafından konuyla ilgili tespit edilen başka bir veri mevcut mudur? Bu hususta ilgili birimlerin iş birliğinde bir tedbir almayı planlamakta mısınız?”

“Çobanlık, tarım işçiliği, sokakta mendil satma, cam silme vb. işlerde çalıştırılan çocuklara yönelik bir çalışmanız var mı?”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.