DEVA Partili Avşar: Çiftçimizi daha fazla mağdur etmeyin

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, hububat taban fiyatları ile ilgili açıklama yaptı.

DEVA Partili Avşar: Çiftçimizi daha fazla mağdur etmeyin
Yayınlama: 07.06.2024
3
A+
A-

Maliyet artışlarına değinen Avşar, açıklanan fiyatları geçen senenin fiyatlarıyla karşılaştırarak şu ifadeleri kullandı: 

“Türkiye Ziraat Odaları Birliği, buğdayın üretim maliyetini 10 bin 78 kuruş olarak açıklamışken; geçen sene 8 bin 250 lira olan ekmeklik buğday bu sene 9 bin 250 lira olarak; yine geçen sene 9 bin lira olan makarnalık buğday bu sene 10 bin lira olarak açıklandı. Fark ödemesi ise ton başına bin 750 lira. Bu rakamlara bakıldığında, dağı taşı ekin diyen anlayış, çiftçiye adeta tarlayı tapanı bırakın diyor. Eskiden törenle, Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamalar şimdi bir twetle yapılıyor. Bu bile işin vahameti açısından yeterince açıklayıcı.” dedi.

Avşar, “Öte yandan hasatın yapılmaya başlandığı bölgelerden gelen ilk haberlere bakılırsa geçen sene ürün kabulünde yaşanan sorunlar yine yaşanacak, randevu problemleri ortaya çıkacaktır. Buna karşı da acil tedbirler alınmalıdır.” uyarısında bulundu.

Her zaman üreticiden, çiftçiden, halktan yana olacaklarını aktaran Avşar, iktidara seslendi. “Bakana açık çağrımdır. Bu açıklamayı geri alın, çiftçimizin endişelerine kulak verin, bu kararı yeniden değerlendirin, emekliyi, esnafı, memuru mağdur ettiğiniz gibi çiftçimizi de daha fazla mağdur etmeyin.” şeklinde konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.