Dervişoğlu: Türkiye’nin siyasi merkeze ihtiyacı var

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, gündeme ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye’nin siyasi merkeze ihtiyacının olduğunu ifade etti.

Dervişoğlu: Türkiye’nin siyasi merkeze ihtiyacı var
Yayınlama: 09.06.2024
3
A+
A-

Dervişoğlu, İYİ Parti’nin değerler manzumesini bütünüyle teslim aldığını belirterek, ''Dünden bugüne kuruluş felsefesini teslim aldım. Doğru bir yönetim anlayışıyla bütün bunları zafer burçlarına taşıma iradesini üstlendim.  Siyasi partileri millet kurar, millet yaşatır. İYİ Parti kurulduğunda Türkiye’nin çok ciddi ekonomik problemleri vardı, bugün o problemler katlandı. Türkiye’nin çok ciddi beka problemi vardı. Siyasi partiler dünden ders çıkarıp, bugünün koşullarına uygun politikalar üretip yarınlara tanzim etmeli. Ben böyle bir sorumluluğu üstlendim.” dedi.

İYİ Parti’de yaşanan ayrılıklara dair Dervişoğlu, “İYİ Parti dalgalı siyasi bir atmosferden, son yerel seçimleri de işin içine dahil edersek istediği gibi çıkamadı. Böyle bir durumda beklentilerine karşılık bulamayan bazı arkadaşlarımızın, başka siyasi alanlarda kendilerine istikbal aramaları kadar doğal bir şey yok.“ diye konuştu.

Dervişoğlu, ''Türkiye’nin siyasi merkeze ihtiyacı var.'' diyerek açıklamasına şöyle devam etti:

''Bu siyasi merkez Türkiye’nin sosyal merkezinin izdüşümünden siyasete yansımış bir merkez olma özelliği taşımalı. Milleti millet yapan değerlerin de bütününü kapsamalı. Çok partili demokratik hayata geçtiğimiz günden itibaren, siyasetin merkezi oluşmadan sağının ve solunun oluşturulmasına yönelik siyasi ve sosyolojik hamleler yapılmıştır. İYİ Parti’ye siyaseten konum aramak da yanlış olur. İYİ Parti milletin bütün değerlerini kucaklayıp, siyaset sahnesine taşıma özelliği ile temayüze etmiştir.''


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.