Dervişoğlu: Nerede bir mazlum varsa onun yanında Türkiye Cumhuriyeti Devleti duracaktır

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Sivas Koyulhisar Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu festivale katılarak konuşma yaptı.

Dervişoğlu: Nerede bir mazlum varsa onun yanında Türkiye Cumhuriyeti Devleti duracaktır
Yayınlama: 18.08.2024
0
A+
A-

Konuşmasının başında yayla şenliğinin düzenlenmesine emeği geçenlere teşekkür eden Dervişoğlu, “Bu yayla şenliğini tertip eden kıymetli belediye başkanımız Bora Karakullukçu beyi destek ve himayelerinde esirgemeyen kaymakamımızı ve valiliğimize de hem tebriklerimi ve takdirlerimi bildiriyor hem de şükranlarımı arz ediyorum iyi ki varsınız” dedi.

Buraya siyaset yapmaya gelmediğini ama memleketimizin hem kendi içinde hem de bölgesinde sıkıntılı günler yaşadığına değinen Dervişoğlu; “Bu sıkıntıların gönül birliği olmadan, el birliği olmadan, işbirliği olmadan aşılabilmesi de mümkün görünmüyor. O sebeple mutlak suretle karşı karşıya bulunduğumuz büyük problemlerle alakalı olarak hem millet olarak bir araya gelmeyi becerebilmeliyiz hem de siyaset olarak siyasetçiler olarak kutuplaşmayı bir tarafa bırakıp kucaklaşmayı öğrenebilmeliyiz” dedi.

Konuşmasının devamında; “bölgemizde savaşların, operasyonların, mazlum halklara karşı yönetilen tecavüzlerin olduğu var bölgemizde operasyonlar var bölgemizde mazlum halklara karşı yöneltilmiş tecavüzlerin olduğunu” belirten Dervişoğlu, TBMM’de Filistin için düzenlenen özel oturuma ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a da şu sözlerle değindi:

“Daha önceki hatip arkadaşlarım da söyledi. İsrail mezaliminden ve zulümden bahsetti. Biz millet olarak etrafımızda olup biten olumsuzluklara karşı, tarihin bütün dönemlerinde üzerimize düşeni yapmaya muvaffak olmuş bir milletiz. Nerede bir mazlum varsa onun yanında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve büyük Türk Milleti duracaktır. Dost, düşman bunu iyi bilmek mecburiyetindedir. İşte o sebeple haksızlıklara, hukuksuzluklara, zulümlere karşı bir millî duruş söz konusu olduğunda parti ayrımı yapmaksızın bütün siyasi partiler bir araya gelmek suretiyle duruşumuzu da dünyaya gösteriyoruz. Geçenlerde biliyorsunuz Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas geldiler ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de kendisini, o kendisine yakışan bir biçimde karşıladık ve ağırladık. Uğurlamasını da doğru bir biçimde gerçekleştirdik”

TBMM’de düzenlenen Filistin oturumunda, İYİ Parti grubunun önünde duran Azerbaycan, Filistin, Irak Türkmen Cephesi ve Doğu Türkistan bayraklarının da mesajına değinen Dervişoğlu;

“Sadece yakın coğrafyalarda değil derdimiz, uzak coğrafyalarda da soydaşlarımız ve dindaşlarımız zulme uğruyor. Onun bir işareti olması bakımından Mahmut Abbas Türkiye Büyük Millet Meclisine geldiğinde oturduğum sıranın önüne, Doğu Türkistan'ın gök bayrağını koydum. Onun da hakkını Doğu Türkistan'daki dindaşlarımızın da ve soydaşlarımızın da hakkını savunmak bizim ortak değerimiz olmalıdır. Dünya değişiyor, dünyanın değişmesine Türkiye'nin seyirci ve kayıtsız kalabilmesi de mümkün değil. Değişen dünyaya, değişen dünyanın jeopolitiğinden kaynaklı olumsuzluklara karşı da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin toptancı bir tarih şuuruyla, meseleyi kökten ele alabilmesi ve bu coğrafyada şah olması icap eden Türk Milleti’ni piyon durumuna düşürmemesi lazımdır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.