Dervişoğlu: Eleştirilmek istemiyorsanız hata yapmaktan uzak duracaksınız

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, katıldığı televizyon programında ülke gündemini değerlendirdi.

Dervişoğlu: Eleştirilmek istemiyorsanız hata yapmaktan uzak duracaksınız
Yayınlama: 06.06.2024
1
A+
A-

Beştepe’deki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşmesine ilişkin konuşan Dervişoğlu, “Kurucu Genel Başkanımız ile bu ziyaret öncesi görüştüm. Görüşme sağlanacağı anlaşıldıktan sonra nezaket göstererek bilgilendirme yaptı. Devlet ve siyaset hayatında önemli görevler deruhte etmiş insanların bu ziyaretleri yapmaları kadar doğal bir şey yok. Zannediyorum Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu temel meselelerle alakalı olarak siyasi kişilik taşımları münasebetiyle görüş alışverişinde bulunmuşlardır.” dedi.

“Anormalleşmenin sebeplerini konuşmak gerekir”

Dervişoğlu, normalleşme süreci kapsamında görüşmeye dair “Siyasi parti genel başkanlarının birbirlerini ziyaret etmesiyle normalleşme sağlanacaksa sabah Tayyip Bey ile öğlen Özgür Bey ile öğleden sonra da başka bir partinin genel başkanı ile görüşmeye razıyım. Siyasetteki normalleşmeyi bugün konuşuyoruz ama anormalleşmenin sebepleri üzerinde tartışmak lazım.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olası görüşme: “Bana intikal eden bir şey yok”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la olası görüşmesi sorulan Dervişoğlu, konuyla ilgili bir plan olmadığını dile getirerek “Bana intikal eden bir şey yok. O zaman da söyledim; ‘Ben yeni seçilmiş bir genel başkanım. Sayın Cumhurbaşkanı bize gelir başarı dileklerinde bulunursa, ziyaret ederse; ben de iadeyi ziyaret yapmaktan imtina etmem’ dedim. Şu ana kadar kendisinden bana gelen ne bir davet, ne de genel başkan seçilmemden dolayı bir tebrik ziyareti var.” diye konuştu.   

Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in vekil transferi tartışması üzerinden kendisine verdiği yanıta değinerek, şunları söyledi:

“Eleştirilmek istemiyorsanız hata yapmaktan uzak duracaksınız. Hata yaparsınız, hata yaparsınız ve uyarılırsınız. Buna rağmen yapmaya devam ederseniz eleştirilmeyi kabul edeceksiniz. Biz birbirimize küsmeyiz ama hata olursa da birbirimizi eleştiririz. Ben hiçbir şey yapmadan partilerin genel başkanlarınca eleştiriliyorum ama CHP’nin bahsettiğimiz konuyla ilgili savunulur bir yanı yok. O son derece makul bir üslup ile onları söyledi. Benim CHP’lilerle hiçbir sorunum yok. 2019 yerel seçimlerinde, ittifakı gerçekleştiren müzakere heyetinin içindeyim. Bunu da en iyi Özgür Bey bilir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.