Dervişoğlu: Doğru bir iş yapmak istiyorsanız biz hazırız

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Dervişoğlu: Doğru bir iş yapmak istiyorsanız biz hazırız
Yayınlama: 29.05.2024
0
A+
A-

2023-2024 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray’ı tebrik eden Dervişoğlu, spor müsabakalarının bile iktidarca düşmanlık alanı haline getirildiğini savundu. Dervişoğlu, “İnsanımıza o 90 dakikalık keyfi bile çok görmüşlerdir. Cumhuriyet’in 100.yılında oynanacak süper kupa finalinden bugüne kadar, federasyonun ve hakemlerin konuşulmadığı, takımların ve taraftarların şikayet etmediği tek bir hafta bile geçmemiştir. Buna rağmen asıl sorumlu olduğu bilinen hiç kimse istifa etmemiş, bilakis saraydan af gelmediği için görevine pişkinlikle devam etmişlerdir” dedi.

İktidar mensuplarınca “Sivil Anayasa” tartışmalarının yeniden gündeme taşındığına dikkat çeken Dervişoğlu, “Yürürlükte olan 1982 Anayasası'nda vesayet yok değil. Elbette var! Var ama askeri yönetimlerin vesayetinden ziyade, yaptığınız anayasa değişikliklerinden kaynaklı olarak Recep Tayyip Erdoğan vesayeti var. Gelin, doğru bir iş yapmak istiyorsanız biz hazırız! Bu anayasadan bütün vesayetlerin izlerini silelim” şeklinde konuştu.

Sokak hayvanları tartışması için “Erdoğan’ın yeni kutuplaşma bombası!” değerlendirmesinde bulunan Dervişoğlu, “Çocuklar mı ölsün? Köpekler mi ölsün? Elbette soruları ölümle soracaklar! Çünkü, şairin de dediği gibi; onlar ümidin düşmanıdır, akar suyun, meyve çağında ağacın, serip gelişen hayatın düşmanı. İşte o yüzden sordukları da sorular da yaşamaya değil, ölüme dairdir. Çözümleri de toplumu her zaman ikiye bölmektir.” ifadesini kullandı.

İYİ Parti'nin çözüm önerilerini sıralayan Dervişoğlu, “Yapılacak şeyin formülü bellidir: 'Topla, Kısırlaştır, Aşıla, Koru' Bu süreçte barınakların kapasitesi ve imkanları da arttırılmalıdır. Evcil hayvan ticareti tamamen yasaklanmalıdır. Hayvanlar takip edilmeli, onları sokağa terk edenlere yaptırım uygulanmalıdır. Yani hayvan hakları yasası çıkartılmalıdır” açıklamasını yaptı.

Vergi kayıp kaçağına yönelik ihbar bildirimi uygulamasına tepki gösteren Dervişoğlu, yöntem için “Biz adını “MUYAP” koyduk. Yani muhbirlik yap, para kazan projesi” yorumunu yaptı. Dervişoğlu, “Hayatın her alanında vatandaşı birbirine düşürerek siyasi rant sağlamaya çalıştıklarını biliyorduk ama bunu iktisadi alana taşıyacaklarını, Daha da önemlisi istibdat dönemlerinden kalma “Sayın Muhbir Vatandaş” uygulamasını hayata geçireceklerini doğrusu düşünememiştik.” şeklinde konuştu.

Eğitimde yeni müfredatın onaylanmasına değinen Dervişoğlu, “Talim ve Terbiye Kurulu 67 bin 284 öneriyi 6 günde görüşüp, tek tek incelendiğini açıkladı. 67 bin 284 öneriyi sadece 1 dakika görüşseler, hiç uyumadan 47 gün sürerdi. Hızlı karar alacağız diye, doğru karar almayı yine unuttular. Bakan da jet hızıyla onayladı. Adaletsiz kaldıkça liyakatten, liyakatsiz kaldıkça eğitimden, eğitimsiz kaldıkça gençlerimizden ve geleceğimizden uzaklaşıyoruz. Çünkü bakmıyorlar, görmüyorlar. Darbe mi arıyorsunuz? İşte bunların hepsi darbe! Adalete darbe, eğitime darbe, gençliğe darbe, Türk milletinin varlığına darbe!” değerlendirmesinde bulundu.

Bir tuğgeneral ve ekibinin makam aracı ile göçmen kaçakçılığı yaparken yakalanmasına sert çıkan Dervişoğlu, “Olayın “soruşturması” neticesinde adeta ödül verilir gibi ilgili söz konusu general, apar topar emekliye sevk edildi. Milletimizin göz bebeği ve en hassas değerlerinden olan, “Kahraman Ordumuzun” Bu haberlere konu olması, personelinin bu tarzda işlere girişmesi tek kelime ile utanç vesilesidir. Türk milletine ve Türk ordusuna karşı yapılmış en büyük ihanet budur.” dedi.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları üzerinden İsrail Başbakanı Netanyahu'yu hedef alan Dervişoğlu, “Artık naylon çadırların bile hunharca bombalandığı bir insanlık trajedisi yaşıyoruz. İşgalci Netanyahu rejimi, savaş suçu, soykırım suçu ve insanlığa karşı suçlardan uluslararası hukukun nezdinde suçlu bulunmayı hak eden, haydut, zalim ve gayrımeşru bir rejimdir.” değerlendirmesini yaptı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.