Dervişoğlu: Bu yasaklama hukuk bilmezliğin ve hak tanımazlığın göstergesidir

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya platformu instagram’a Türkiye’de erişimin engellenmesi kararına karşı yargıya başvurarak kararın iptali için dava açtı.

Dervişoğlu: Bu yasaklama hukuk bilmezliğin ve hak tanımazlığın göstergesidir
Yayınlama: 02.08.2024
3
A+
A-

Dervişoğlu yaptığı açıklamada “İfade özgürlüğü demokrasinin ve insan haklarının anası olarak kabul edilen bir haktır. Bu hakkın fütursuzca engellenmesi düşünce özgürlüğünün ve insan haklarına dayanan demokratik Hukuk Devletinin tahrip edilmesi hatta ortadan kaldırılması demektir. Demokratik ve kalkınmış bir Türkiye için yola çıkan İYİ Parti olarak; ülkemize bu kötülüğün yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu karanlık zihniyete karşı mücadelemizi arttırarak devam edeceğiz.” dedi.

Dervişoğlu, açtıkları davanın sadece basit bir idari işlemin iptali talebini içermediğini  hukuk devletinin, demokratik düzenin ve insan hakları rejiminin korunmasını amaçladığını belirtti. Dervişoğlu hukuk devletinde yargının bu türden antidemokratik amaçlara yönelik işlemlere karşı bir koruma mekanizması olduğunu ve bu davanın aynı zamanda tarafsız ve bağımsız yargı düzeni içinde önem arz ettiğini vurguladı.

Dervişoğlu şunları söyledi:

“Engelleme kararının gerekçesi belirtilmemiş, kamu düzeni ile milli güvenliğin korunması için bu kararın alındığı söyleniyor,  fakat gün içerisinde ise kararın katalog suçlarla ilgili olduğu belirtildi. Bu da gerçekte erişim engellemesinin başka bir maksat ve gaye ile yapıldığını göstermektedir. Bu maksat da bir kişinin keyfiliğinden başka bir şey değildir. Açmış olduğumuz bu dava; işte bu  tek adam rejiminin keyfiliğine karşı da mücadelemizin  bir parçasıdır.  Bu yasaklama hukuk bilmezliğin ve hak tanımazlığın göstergesidir.”

 

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.