Dervişoğlu: Bize yeni anayasadan önce nüfus yasası gerekiyor

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Dervişoğlu: Bize yeni anayasadan önce nüfus yasası gerekiyor
Yayınlama: 26.06.2024
2
A+
A-

Mardin’in Mazıdağı ve Diyarbakır’ın Çınar ilçelerinde yaşanan yangın felaketleri ardından İYİ Parti Tarım Politikaları Başkanı Kadir Ulusoy ve İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar öncülüğündeki heyetin bölgeye giderek incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Dervişoğlu, “Bin 700’e yakın hayvanın telef olduğu, 60 bin dekar tarım arazisinin yandığı bu yangında, 2024 yılında Mardin Devlet Hastanesi'nde yanık ünitesi olmadığı da ortaya çıkmıştır. Yaralılar önce Kızıltepe’ye sonra da Diyarbakır’a taşınarak, büyük bir zaman kaybı yaşanmıştır. Yangından etkilenen köylerimizin; “Afet Bölgesi” kapsamına alınması, zararların tespit ve tazmini, Mardin Devlet Hastanesi'nin yetersizlikleri hakkında Meclis Grubumuz tarafından gerekli teklif ve önergeler verilmiş, süreç tarafımızca titizlikle takip edilmektedir” dedi.

Yurtdışına çıkış harcına yapılması planlanan zam oranına işaret eden Dervişoğlu, “Yurtdışına çıkış harcını neredeyse yurt dışına gidiş-geliş uçak biletine eş değer hale getiren bu düzenleme ile elde edileceği varsayılan 12.5 milyar TL nerede kullanılacaktır? Emekliye, işsizlere yani milletimize mi harcanacaktır? Yoksa doymak bilmeyen yandaşlarınıza mı dağıtılacaktır? Ülkedeki kaçaklara destek fonuna mı dönüşecektir?” diye sordu.

Tasarruf tedbirleri üzerinden da Bakan Şimşek’e tepki gösteren Dervişoğlu, “Ne oldu o iş Şimşek? O son model, 3 kollu yıldız armalı lüks aracınız o paketten önce mi alınmıştı yoksa sonra mı açıklar mısınız?” sorusunu yöneltti.

Cumhurbaşkanlığı makamının, Mayıs 2023’teki 316 milyon 831 bin liralık harcamasının Mayıs 2024’te yüzde 265 artışla 1 milyar 158 milyon 804 bin liraya yükseldiğine vurgu yapan Dervişoğlu, “Ama Mehmet Şimşek’e göre tasarruf edilecekse, Hazine'ye gelir yaratılacaksa, kalın camlı gözlüklerinin arkasından gözlerini çevirdiği yer: Milletin kamburlaşmış sırtıdır. Milletimizin artık verebileceği herhangi bir varlığı, sırtlanabileceği fazladan bir yükü kaldırabilecek dermanı kalmamıştır. Bu ülkede öncelikle tasarruf etmesi gereken tek bir kişi vardır: O da Recep Tayyip Erdoğan’dır.” değerlendirmesini yaptı

10 milyondan fazla sığınmacı ve kaçağın yüzde 5,3’lük doğum oranıyla Türkiye’de kalıcı hale gelmesi durumunda, sayılarının önümüzdeki 10 yıl içinde 20 milyona yaklaşacağını belirten Dervişoğlu, “Eğer kaçaklar acilen ülkelerine geri gönderilmeye başlanmazsa, bunun için de Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Suriye hükümetiyle bir iş birliğine gidilmezse, 2053 yılına geldiğimiz zaman Türkiye’nin- illeri ilçeleri, mahalleleri, kentleri, köyleri ve sahil şeritleri demografik bir dönüşüme ilelebet teslim kalacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Tüm siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan Dervişoğlu, “Türkiye’nin ve Türk milletinin geleceği için bu varoluşsal milli güvenlik tehdidine karşı ortak bir akıl ve ortak çözüm önerileri ile müşterek bir zeminde bir araya gelelim. Çünkü bize yeni bir Anayasa’dan önce, devlet ve millet arasında bir sözleşme olan Anayasa’nın hangi millet için geçerli olduğunu belirleyen bir nüfus yasası gerekmektedir!” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.