DEĞERLİ METALLER-Powell’ın dikkatleri üzerine çekmesiyle altında haftalık düşüş bekleniyor

İstanbul, 23 Ağustos (Hibya) – Altın fiyatları, Cuma günü bir miktar yükselse de, rekor düzeylerden gerilediği için, haftayı düşüşle kapatması bekleniyor.

DEĞERLİ METALLER-Powell’ın dikkatleri üzerine çekmesiyle altında haftalık düşüş bekleniyor
Yayınlama: 23.08.2024
3
A+
A-

Öte yandan, ABD doları ve Hazine getirileri, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimleri konusunda ipuçları vereceği öngörülen konuşması öncesinde toparlandı.

Spot altın yüzde 0,2 artışla ons başına 2.488,74 dolara yükseldi ve ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,3 değer kazanarak 2.524,30 dolara çıktı.

Salı günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.531,60 dolara ulaşan külçe altın bu hafta yaklaşık yüzde 1 düştü. İşsizlik oranındaki beklenmedik artışın ardından dolar endeksi ve gösterge ABD 10 yıllık getirilerindeki sıçramadan zarar gördü. 

Fed politika yapıcıları, Perşembe günü enflasyonun düşmesi ve işgücü piyasasının soğuma işaretleri göstermesi nedeniyle gelecek ay faiz indirimlerine başlanmasını desteklediklerini dile getirdiler, ancak bir tanesi politikayı gevşetmek için acele etmediğinin sinyalini verdi. 

Yatırımcılar şimdi Powell'ın Kansas City Fed'in Jackson Hole, Wyoming'deki sempozyumunda yapacağı yorumlara odaklanacak.

Öte yandan, ABD ve İsrail heyetleri, İsrail ve Hamas arasındaki savaşı sona erdirmeyi amaçlayan ateşkes önerisi üzerindeki farklılıkları ele almak üzere Kahire'de yeni görüşmelere başladı.

Bu arada, spot gümüş yüzde 0,2 artışla ons başına 29,03 dolara, platin yüzde 0,7 değer kazanarak 950,55 dolara ve paladyum yüzde 0,7 düşüşle 926,75 dolara yükseldi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.