DEĞERLİ METALLER – Altın faiz indirimi beklentisiyle rekor düzeylere ilerliyor

İstanbul, 26 Ağustos (Hibya) – Altın Pazartesi günü, doların gevşemesi ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın güvercin açıklamalarının Eylül ayında faiz indirimi beklentilerini desteklemesiyle, rekora yakın düzeylere yükseldi.

DEĞERLİ METALLER – Altın faiz indirimi beklentisiyle rekor düzeylere ilerliyor
Yayınlama: 26.08.2024
2
A+
A-

Spot altın yüzde 0,6 artışla ons başına 2.524,30 dolara yükseldi ve geçen hafta ulaştığı rekor seviye olan 2.531,60 doların yaklaşık 7,0 dolar gerisinde kaldı. ABD altın vadeli işlemleri de yüzde 0,6 değer kazanarak 2.560,40 dolara yükseldi.

Dolar son bir yılın en düşük seviyesine inerek altını diğer para birimi sahipleri için daha ucuz hale getirirken, gösterge 10 yıllık Hazine getirileri de gevşedi.

Powell, ABD'nin faiz indirimlerine gidebileceğinin sinyalini güçlü bir şekilde verdi ve gelecek ekonomik verilerin bu indirimlerin hızını ve ölçeğini belirleyeceğini, bunun da altın yatırım talebini artırabileceğini belirtti.

Powell Cuma günü, istihdam piyasasında daha fazla soğumanın hoş karşılanmayacağını söyleyerek faiz indirimlerinin yakında başlayacağını vurguladı.

Analistlere göre, tüccarlar 25 baz puanlık (bp) bir indirim için yüzde 64 ve 50 bp'lik bir indirim için yüzde 36'lık bir şansla gelecek ay için bir indirimi tamamen fiyatladılar.

Sektör yetkililerine göre, ithalat vergisindeki önemli indirimin fiyatları cazip hale getirmesi nedeniyle yaklaşan bayram sezonunda Hindistan'ın altın talebinin güçlü kalmasının muhtemel görünüyor.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.