DEĞERLİ METALLER – Altın ABD verileri ön plana çıkarken yükselen doların etkisiyle düştü

İstanbul, 29 Ağustos (Hibya)- Altın fiyatları, yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Eylül ayındaki olası faiz indiriminin boyutuna ilişkin ipuçları için dünyanın en büyük ekonomisinden gelen önemli enflasyon verilerine odaklanmasıyla güçlenen ABD dolarındaki gelişmelerin etkisiyle düştü.

DEĞERLİ METALLER – Altın ABD verileri ön plana çıkarken yükselen doların etkisiyle düştü
Yayınlama: 29.08.2024
1
A+
A-

Spot altın yüzde 0,8 düşüşle ons başına 2.505,03 dolar oldu ve gerileme seansın başlarında yüzde 1,1'e kadar çıktı. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,6 düşüşle 2.537,80 dolardan kapandı. 

Buna karşılık, dolar yüzde 0,6 yükselerek altını diğer para birimi sahipleri için daha pahalı hale getirdi.

Yatırımcılar şimdi çip devi Nvidia'nın günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan çeyreklik kazançlarını ve Cuma günü açıklanacak olan ABD kişisel tüketim harcamaları (PCE) verilerini izliyor.

CME FedWatch aracına göre, piyasalar Eylül ayında 25 baz puanlık bir ABD faiz indirimi olasılığını yaklaşık yüzde 63,5, 50 baz puanlık bir indirim olasılığını ise yüzde 36,5 olarak fiyatlıyor.

Dünya Altın Konseyi'ne göre, altın ETF'leri geçen hafta Kuzey Amerika fonları öncülüğünde 8 metrik tonluk (403 milyon dolar) mütevazı net girişler gördü.

Diğer taraftan, Salı günü açıklanan veriler Çin'in Hong Kong üzerinden yaptığı net altın ithalatının Temmuz ayında yüzde 17 artarak Mart ayından bu yana ilk kez yükseldiğini gösterdi.

Çin önemli bir altın tüketicisi ve altın talebindeki bu artış küresel altın fiyatlarını destekleyebilir.

Diğer değerli metaller arasında, spot gümüş yüzde 2,5 düşüşle ons başına 29,24 dolar, platin yüzde 2,1 düşüşle 933,90 dolar ve paladyum yüzde 2,6 düşüşle 944,58 dolar oldu.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.