Datça’da depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan okulun yerine yenisi yapılacak

Datça ilçesi İskele Mahallesinde bulunan Kazım Yılmaz İlkokulu binasının depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılması sonucunda, yerine Hayırsever İsmet Tekinalp tarafından yeni okul yapılması için protokol imzalandı.

Datça’da depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan okulun yerine yenisi yapılacak
Yayınlama: 07.08.2024
0
A+
A-

Muğla'nın Datça ilçesi İskele Mahallesinde bulunan Kazım Yılmaz İlkokulu binası depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmıştı. Yıkılan okul yerine yeni okul yapılması için Hayırsever İsmet Tekinalp tarafından protokol imzalandı.

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen imza törenine; Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Ak Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Datça Kaymakamı Murat Atıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve Hayırsever İsmet Tekinalp katıldı.

İmza töreninde; yıkılan okulda eğitim görmekte olan 415 öğrencinin geçici olarak başka bir okula taşınarak ikili öğretim siteminde eğitimlerine devam ettiği duyuruldu. Yapılacak olan 12 derslikli yeni okul ile ikili eğitimin sona ereceği ve öğrencilerin daha kaliteli bir ortamda eğitimlerine devam edecekleri açıklandı. 

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, eğitimin toplumsal kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olduğunu belirterek “Bugün burada geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımız için daha güvenli ve modern bir eğitim ortamı sağmak için bir aradayız. Hayırseverimize eğitime yapmış olduğu anlamlı katkıdan dolayı teşekkür ediyor, okulumuzun hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.