DANET, Güneş Enerjisi Santrali ile yeşil dönüşümünü hızlandırdı

Et ve et ürünleri sektörünün köklü ve uzman markası DANET, Afyonkarahisar’da kurduğu 4 MV kapasiteli güneş enerjisi santrali ile yenilenebilir enerji kullanımına geçti. Çevresel ayak izini azaltmayı ve ekonomiye katkı sağlamayı hedefleyen, modern teknolojilerle donatılmış bu santral, DANET’in sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konusundaki kararlılığını gözler önüne seriyor.

DANET, Güneş Enerjisi Santrali ile yeşil dönüşümünü hızlandırdı
Yayınlama: 05.06.2024
2
A+
A-

Et ve et ürünleri sektörünün köklü ve uzman markası DANET, Afyonkarahisar'da kurduğu 4 MV kapasiteli güneş enerjisi santrali ile yenilenebilir enerji kullanımına geçti. Çevresel ayak izini azaltmayı ve ekonomiye katkı sağlamayı hedefleyen, modern teknolojilerle donatılmış bu santral, DANET'in sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konusundaki kararlılığını gözler önüne seriyor.

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir olan et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET sürdürülebilirlik çalışmaları ve yeşil dönüşüm yolunda önemli bir adım attı. Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde 60 bin m² arazi üzerine kurulan DANET Güneş Enerjisi (Solar Fotovoltaik) Santrali (GES) ile yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanarak çevreye duyarlı üretim gerçekleştiriliyor. DANET GES projesi güneş enerjisinin elektrik üretimi amaçlı kullanılması ile sera gazı emisyonlarının azaltılması, güvenilir, ekonomik ve kaliteli bir biçimde ekonomiye kazandırılması ve çevrenin korunması sağlanıyor.

Yenilenebilir Enerji ile Üretim

Lisanssız elektrik üretim yönetmeliği kapsamında hayata geçirilen DANET GES proje sahasında toplam 7,696 adet, 550 Wp gücünde yenilikçi Half-Cut Bifacial hücre teknolojisine sahip Multi Busbarlı PV modüller kullanıldı. Bu modüller, birim alandan en yüksek güç çıktısını sağlayarak enerji verimliliğini maksimum seviyeye çıkarıyor. 4 MV kapasitesine sahip arazi tipi GES Projesinin inşaat çalışmaları Nisan 2023 tarihinde başlayıp, Kasım 2023 tarihinde tamamlanarak enerji üretimine başlandı. DANET, bu yatırımla tükettiği elektrikten daha fazlasını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayarak, karbon ayak izini önemli ölçüde azaltıyor.

Yeşil Dönüşümde Öncü Adımlar

Şirketin sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm adımlarını hızlandırdığını vurgulayan DANET Kurumsal Gelişim, İletişim ve Stratejik Planlama Direktörü Gülnur Uluğ, “Geleceğe yönelik yatırımlarımızın en önemli parçası olan güneş enerjisi santralimizle çevresel ayak izimizi azaltmayı hedefliyor, sorumlu üretim yapıyoruz. Bu projemizle, fabrikamızda kullanılan elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılıyoruz. Ayrıca, sürdürülebilirlik konusunda yaptığımız diğer çalışmalarla da sektörde fark yaratmaya devam ediyoruz. Sürdürülebilir enerji projelerimiz ile sadece kendi üretim süreçlerimizi değil, aynı zamanda ülkemizin enerji politikalarına da destek veriyoruz” dedi.

DANET ve ürünleri hakkında daha fazla bilgi için www.danet.com.tr adresini, sipariş vermek için ise https://online.danet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

#DANET #GüneşEnerjisi #GES #YeşilDönüşüm #YenilenebilirEnerji #ÜretimdeYenilenebilirEnerji

DANET Sosyal Medya Hesapları:

www.facebook.com/DanetLezzeti

www.instagram.com/danetlezzeti

https://twitter.com/danetlezzeti                                 

https://www.youtube.com/@danetlezzeti


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.