Daikin Türkiye CEO’su Önder: Üretimimiz büyürken tedarikçileri de büyütüyoruz

Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, geleceğe yönelik Afrika bölgesi için yatırım planlamalarına başladıklarını belirtti.

Daikin Türkiye CEO’su Önder: Üretimimiz büyürken tedarikçileri de büyütüyoruz
Yayınlama: 07.06.2024
3
A+
A-

Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, Afrika veya Orta Doğu’da ciddi derecede yükselişler olduğunu belirterek, “Suudi Arabistan’ın çok ciddi yatırımları var. Mega projeleri var. Buna ilaveten Hindistan ve Afrika bölgesinde nüfus artışı var. Hem ham madde çıkarışında artış var. Afrika bölgesinde 3 kat büyüme bekliyoruz. Klima satışlarında da. 3 kat büyüme demek; belli fabrikalar olmazsa tedarik büyüme yaşayacaksınız. İlerde buralara cihaz tedarik edemezsiniz.” ifadelerine yer verdi.

O yüzden şimdiden geleceğe yönelik Afrika bölgesi için yatırım planlamalarına başladıklarını kaydeden Hasan Önder, “170 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Hemen hemen her ülkede bizim genel müdürlüğümüz var. Ona göre tedarikte çok büyük bir problem yaşamıyoruz ama her bölge kendi bölgesinde güçlü olmak zorunda. Türkiye için üretimi Türkiye’den yapmak istiyoruz. O yüzden o bölgedeki tedarikçilerle birlikte büyüyoruz. Aynı zamanda üretimimiz büyürken tedarikçileri de büyütüyoruz.” şeklinde konuştu.

Hindistan’da çok sıcaklar olduğuna değinen Önder, şöyle devam etti:

“Hindistan’da Daikin çok başarılı, şu anda iki tana büyük fabrika kurdu. Bir tanesi daha yeni yapılıyor. Şu an pazar lideri. Bölgede yayılma çok önemli. Hindistan’da Daikin’in satış kanalı alt tarafta çok yaygın olduğu için şu an bir numara.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.