Daikin Türkiye CEO’su Önder: Daikin Türkiye’nin 2023 cirosu 18 milyar 400 milyona ulaştı

Daikin Türkiye CEO’su ve Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Hasan Önder, Daikin Türkiye’nin 2023 finansal yılı sonuçları ve projeler hakkında bilgiler verdi.

Daikin Türkiye CEO’su Önder: Daikin Türkiye’nin 2023 cirosu 18 milyar 400 milyona ulaştı
Yayınlama: 07.06.2024
3
A+
A-

Daikin metal firması olarak 1924’te kurulduğunu ve yaklaşık 100 yıllık bir mazisi olduğunu aktardı.

Daikin'in kuruluşundan bu yana global bir dev olduğunu belirten Önder, “Bu sene 100. yılını kutluyor. 100 senede 3 kere CEO değişikliği yaşandı, bu da istikrarı getiriyor. Bir de Japon firmalarında değerleri var onlar hiç değişmiyor. Ayriyeten yönetim felsefi var onlar da zamanla değişir. Çünkü zaman değiştikçe çağa ayak uydurman lazım.” şeklinde konuştu.

Hasan Önder, Daikin’in yönetim felsefesinin birinci maddesinin topluma destek ve katkı olduğuna dikkati çekerek “Yani kendi ticaretimle birlikte topluma katkı nasıl sağlayabilirim. Bu ilke çerçevesinde Daikin’de grup felsefesini 'Geleceği Parlatmak' olarak belirledik. İki tane güce sahibiz. Birincisi, inovatif gücümüz var. Çünkü Daikin teknoloji oluşturan bir firma. Teknolojiyi oluşturduktan sonra patentini satan bir firma. İkinci büyük gücü ise insan gücüdür. Yani insana verdiği ehemmiyet var. Daikin’de insana ve teknolojiye yatırım yapılıyor.” dedi.

Daikin’in 170 ülkede 28 milyar euro cirosu olduğunu açıklayan Önder, şöyle devam etti:

“Daikin bu sene en yüksen cirosuna ve operasyon karına ulaştı. Ayrıca Japonya’nın en saygın firmalarından birisidir. Her ülkede yatırımı var ayriyeten birçok ülkede fabrika kurdu.”

Daikin Türkiye hakkında bilgiler veren Önder, “Daikin Türkiye’nin cirosu 18 milyar 400 milyona ulaştı. Geçen sene Split Klimada ihracat birincisi olduk. İhracatta 350 milyon euro ciromuz var. İhracat bizim birinci önceliğimiz. 2 bine yakın çalışanımız var ve istihdam yaratabildiğimiz için çok mutluyuz. Ayrıca yüzde 11 civarı beyaz yakada kadın çalışan sayımızı artırdık. Özellikle kadın çalışan sayınızı artırmak için çabalıyoruz.” şeklinde konuştu.

Daikin’in ayrıca Türkiye’de güneş enerjisi yatırımları yaptığını hatırlatan Önder, “5.8 megavat çatı üstü güneş enerjisi santrali üretimimiz vardı. 2 megavat daha ekledik yaklaşık 8 megavat elektrik üretiyoruz. Üretim tesisinde tükettiğimiz elektrik enerjisini yüzde 100’ünü yenilenebilir yeşil enerji olarak kullanıyoruz. Ürettiğimiz ürünlerin elektrik enerjisinde çevreye ayak izi bırakmıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Önder, hammadde fiyatlarının yükselmesi ve politik gerilimlerle fiyat değişimleri olacağını belirtti.

Ayrıca Önder tedarik sıkıntıları ve enflasyonist ortamın satışları artırdığına da değindi.

Afrika bölgesinde klima satışlarının 3 katına çıkmasının beklendiğini aktaran Önder “Daikin, Afrika’da akademi ve eğitim merkezleri açıyor. 10 sene sonrası için üniversitelerle iş birliği içerisinde eğitim merkezleri açma projeleri yürütüyoruz. Afrika’dan çok umutluyuz.” dedi.

Önder, Afrika’ya yatırımlarda ise “Şu an da Umman’da bir şirket satın alıyoruz görüşmelere başladık. Fas’ta bir şirket kurmayı düşünüyoruz. Yerel halkla birlikte büyümek istiyoruz. Afrika’da daha çok tüketiciye yönelik ürünlerle ilgili yatırımlarınız var.” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.