Dağıstanda Ortodoks kiliselerine ve sinagoglara saldırılarda 5 kişi öldü

Stockholm, 23 Haziran (Hibya) – Dağıstan’ın ıki ayrı bölgesinde nerdeyse eşzamanlı yapılan sınagog ve kilise saldırılarında Dağıstan İçişleri Bakanlığı’ndan gelen son bilgilere göre, saldırganlarla çıkan çatışmada beş polis memuru öldürüldü ve diğer dokuzu da yaralandı . Ayrıca Derbent’teki “sinagogdan bir sivilin” de öldüğünü konusunda bilgiler var.

Dağıstanda Ortodoks kiliselerine ve sinagoglara saldırılarda 5 kişi öldü
Yayınlama: 23.06.2024
0
A+
A-

Dağıstan'ın Derbent bölgesinde akşam Lenin Caddesi üzerindeki Kutsal Meryem Ana Şefaat Ortodoks Kilisesi'ne bir saldırı düzenlendi. Medya haberlerine göre, görgü tanıkları silah seslerinin duyulduğunu ve tapınak bölgesinde duman görüldüğünü ve tüm Derbent polis gücünün alarma geçirildiğini bildirdi.

Dağıstan İçişleri Bakanlığı, Derbent'te saat 18:00 sularında bir Ortodoks kilisesine ve yerel bir sinagoga otomatik silahlarla ateş açıldığını doğruladı. Suçlular beyaz bir Volkswagen Polo ile kaçtı. Telegram kanalları, polis arabalarına ateş açıldığını ve yanan bir sinagogu gösteren videolar yayınladı.

Derbent'teki saldırıyla neredeyse eş zamanlı olarak Mahaçkale'de Ermoşkin Caddesi üzerindeki sinagogda da yangın çıktığı öğrenildi. Olay yerinden çekilen videoda da görülebileceği üzere, sinagogun üçüncü katının pencerelerinden dumanlar yükseliyordu.

Dağıstan İçişleri Bakanlığı, Derbent'e paralel olarak militanların bölgenin başkentine de saldırdığını doğruladı: “Mahaçkale'de Ermoşkin Caddesi'nde kimliği belirsiz kişiler bir trafik polisi karakoluna ateş açtı.” Derbent'te olduğu gibi Mahaçkale'de de “Durdurma” planı duyuruldu. Mahaçkale'den gelen video siyah giyimli militanların makineli tüfeklerle yoldan geçen polis arabalarına ateş ettiğini gösteriyor.

Dağıstan Kamu İzleme Komisyonu Başkanı Shamil Khadulaev, telgraf kanalında, aldığı bilgilere göre, ''Başpiskopos “Peder Nikolai'nin Derbent'teki Kilisede öldürüldüğünü, boğazının kesildiğini” yazdı: Rahibin ölümüyle ilgili bilgiler Ulusal Terörle Mücadele Komitesi tarafından da doğrulandı. İçişleri Bakanlığı'na göre toplamda en az 16 kişi militanlar tarafından yaralandı.

Dağıstan Devlet Başkanı Sergei Melikov da “bu akşam Derbent ve Mahaçkale'de kimliği belirsiz kişilerin sosyal durumu istikrarsızlaştırmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu” doğruladı. “Dağıstan polis memurları onlara engel oldu. İlk bilgilere göre kurbanlar var'' dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.