“Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyunu 30 bin izleyiciyle buluşacak

Milli Eğitim Bakanlığı, “Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyununu Beşiktaş Stadyumu’nda 30 bin izleyiciyle buluşturacak.

“Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyunu 30 bin izleyiciyle buluşacak
Yayınlama: 03.06.2024
0
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki kahramanlık hikayesini anlatan eser, 400 kişilik kadrosuyla İstanbul'da izleyici karşısına çıkacak.

VakıfBank'ın ana sponsorluğunda gösterilen tiyatro oyunu, 4 Haziran Salı günü İstanbul Beşiktaş stadyumda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla izleyiciyle buluşacak.

Orijinal müzikleri Selim Atakan tarafından bestelenen bu yapımda, proje danışmanlığını İbrahim Sarıtaş üstleniyor. Başrolleri ise Serdar Yeğin, Gülen Karaman, Erhan Yazıcıoğlu, Ahmet Yenilmez, Zuhal Yalçın, Şebnem Özinal, Ziya Kürküt, Sefa Zengin, Bora Severcan, Yiğit Yapıcı ve Volkan Severcan paylaşıyor.

Oyun, bir öğretmenin 10 yaşındaki öğrencisi Ali'ye cumhuriyetin ilan ediliş sürecini anlatması ile başlıyor. Böylece Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisini kurması ile devam eden süreçte Milli Mücadele kahramanlarının Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandığı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti nasıl ilan ettiğini konu ediyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.