Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Sürdürülebilirlik Finansmanı Zirvesi’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Finans Merkezi’nde düzenlenen Sürdürülebilirlik Finansmanı Zirvesi’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Sürdürülebilirlik Finansmanı Zirvesi’ne katıldı
Yayınlama: 07.06.2024
5
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Çevre Haftası dolayısıyla iklim ekonomisi ve sürdürülebilirlik alanında farkındalık yaratmak için İstanbul Finans Merkezi’nde düzenlenen ‘Sürdürülebilirlik Finansmanı Zirvesi’ni gerçekleştirdiklerini açıkladı.

“2053 Yılı Net Sıfır Emisyon Hedefi” ve “Yeşil Kalkınma Vizyonu” çerçevesinde  düşük karbonlu ekonomiye geçiş ve iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik somut adımları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde atmaya devam ettiklerini belirten Yılmaz, “Saygıdeğer Hanımefendi Emine Erdoğan’ın başlattığı ‘Sıfır Atık’ hareketi de çevre ve atık yönetiminde yenilikçi çözümler sunarak dünyaya ilham veriyor.” dedi.

Yılmaz, Türkiye Yüzyılı’nda iklim dostu politikalarla geleceği güvence altına alırken, sürdürülebilirlik finansmanını güçlendirerek ekonomik büyümeyi destekleyeceklerine dikkati çekerek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Kamu ve özel kurumlarımız başta olmak üzere, yatırımcılarımızın, STK’larımızın ve medya kuruluşlarımızın iklim ekonomisi ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarının artmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle, Dünya Gazetesi’ni düzenlediği bu etkinlik ve “İklim Ekonomisi Eki” için kutluyor, zirvenin yenilikçi ve yeşil çözümlere ilham kaynağı olmasını diliyorum.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.